„Пънчетата“ с номинация на Go guide за „Best International Restaurant”

Можете да гласувате на сайта на Go guide.

За осма поредна година Go guide провежда наградите Go Food&Drink Awards с номинации за най-добрите ресторанти и барове в 22 категории. Наградите целят да отличат с титлата „Най-добър“ тези заведения в София, Пловдив и по Черноморието, които са направили най-силно впечатление и са блеснали с оригиналност пред новите клиенти. Победителите ще бъдат избрани от най-строгото и обективно жури – посетителите.

 


Ресторант „Пънчетата“ изпъква ярко на кулинарната сцена със своята модерна българска кухня с интернационален туист и тази година получава номинация в категорията „Best International Restaurant“. Главният готвач на ресторанта – шеф Атанас Балкански, споделя своето вълнение с думите:

Номинацията за мен е едно признание, че сме направили впечатление на кулинарната сцена в София. Винаги сме се старали да вкараме в менюто ястия от цял свят, но пречупени през моята призма. Да имат български почерк. Дали ще е българско традиционно ястие с модерни техники, важното винаги е да е вкусно, след това и красиво.

 


„Пънчетата“ залагат на авторска кухня и печелят своите клиенти с оригиналност и фин вкус. Кулинарните предложения в менюто пресъздават рецепти от цял свят, в които водещ мотив са българските продукти. Шеф Атанас Балкански се води от идеята за традиционното, поднесено в нов прочит, красива визия и изненадващ вкус. Залагат на сезонно меню, което им позволява да използват винаги пресни, свежи и ароматни продукти. Екипът на ресторанта действа с въображение и замах, залага на баланс и смели идеи в чинии.


Кулинарните изкушения, събрали елементи от всички краища на света, са поднесени със специална селекция от ароматни вина. От екипа на „Пънчетата“ обръщат специално внимание на българските сортове, което кореспондира перфектно с цялостната концепция на ресторанта.

Ресторант „Пънчетата“ можете да подкрепите до 17 февруари, в категория „Best international restaurant“ в сайта на Go guide.

бюлетин

още реакция