Световноизвестният спектакъл „Летящият Бах“ във Варна

На 20 август в Летния театър: зрелищното шоу, съчетаващо класическа музика със съвременни улични танци.

Зрелищното шоу съчетава класическа музика със съвременни улични танци и е отличено със специалната награда на престижните музикални отличия Echo Klassik. Очакваме го на 20 август в Летния театър в морската столица. 

Многократните световни шампиони по брейк танц FLYING STEPS от Германия отново пристигат в България, за да представят за първи път във Варна спектакъла „Летящият Бах“, покорил световните сцени. Създаден по идея на известния оперен режисьор Кристоф Хагел и артистичния директор на компанията Вартан Басил, „Летящият Бах“ е единствена по рода си интерпретация на „Добре темперирано пиано“ от Й. С. Бах, в която по завладяващ начин се обединяват класическа музика, улични танци и съвременни дигитални изкуства. 


 Хареса ми идеята да заменя балерина, която прави пируети на палци, с брейк танцьор, който се върти на главата. Мечтата ми беше да създам цялостно шоу с брейк танц по класическа музика - споделя Вартан Басил.

Предложението да се използва „Добре темперирано пиано“ на Й. С. Бах идва от Кристоф Хагел, който работи заедно с Басил. Така през 2010 г. FLYING STEPS представят за първи път „Летящият Бах“ в модерната галерия Neue Nationalgalerie в Берлин и оттогава успешно обикалят света.

И за двамата е важно този спектакъл да е нещо повече от „брейк танци на класически саундтрак.“ Намерението им е той да направи музиката визуално осезаема чрез танцьорите и да разкаже на публиката една история.