Микрокосмос + Небето на войната

КО-ОП и Swimming Pool представят новия проект на украинската артистка и активистка Дария Пугачова

От края на март 2022 г. Дария Пугачова живее в София. С началото на войната в Украйна, тя напуска страна си и идва тук, където има възможност да продължи работата си като артист. В КО-ОП и Swimming Pool ще може да видите два проекта на артистката – първият тя завършва малко преди началото на войната; другият развива изцяло в София по време на първите месеци на военни действия. 


Микрокосмос - в KO-OП

Микрокосмос е документален проект за живота в постсъветския квартал Половки в Полтава, Украйна, от края на 2021 г. Артистката изследва квартала като космонавт и разговаря с жителите на Половки за техните мечти, живот и спомени от детството им в междублоковите пространства. След срещите си, артистката прави пърформанс на стадиона и символично изстрелва мечтите им в космоса.

Междублоковото пространство е модел на Вселената. Хората са като планети в него; всеки има своя орбита. Микрокосмосите се образуват и преплитат, а звездите се раждат и изгасват. И всеки град в Украйна има своето междублоково пространство – своя микрокосмос. Разкажете ми за вашето междублоково пространство; разкажете ми за вашата мечта. Ние ще я изстреляме в небето. Аз съм част от космоса, също като вас.