София е джаз

Остават броени часове до най-мащабното издание на A to JazZ Festival.

Най-голямото събитие за градска култура и музика в България A to JazZ Festival се готви за най-силното си издание до момента. Остават броени часове до старта, когато от 1-ви до 3-ти юли в Южен парк 2 фестивалът ще подари на посетителите впечатляваща музикална селекция от световни и български изпълнители, богата съпътстваща програма от арт базар, детски работилници, коктейлни и гурме зони, култовите джем сешъни и много други изживявания. Ако има причина да си тръгнем от морето, то тя е именно A to JazZ Festival.
Весел, но и отговорен фестивал 


A to JazZ знае как да накара хората да се забавляват, но знае и че за да се забавляваме истински, можем да го правим с отношение към природата. Затова тази година A to JazZ разширява действията си за разделно сметосъбиране, като цялото събитие ще бъде изцяло обособено за тази си цел, а всички събрани отпадъци ще се рециклират напъпно. Също така организаторите призовават посетителите да не ползват автомобилите си, да дойдат пеша или да използват публичен транспорт и велосипеди, за които има предвиден специален велопаркинг в началото на фестивалната зона.   

A to JazZ Festival се провежда в сърцето на София, на удобна и лесно достъпна локация. Южен парк 2 се намира в непосредствена близост до Парк център мол и плувен комплекс „Спартак“.


Забележителна музикална селекция


Програмата на A to JazZ Festival 2022 е една от най-силните музикални селекции през последните години. Първата фестивална вечер ще бъде открита от легендарния Джон Маклафлин с групата му 4th Dimension,  втората вечер ще ни срещне с четирикратните носители на „Грами“ Snarky Puppy, а в третата вечер ще има два хедлайнера - стийл китаристът Рузвелт Колиър и авангардистът Илхан Ершахин с проекта му „Istanbul Sessions“. Специални гости в програмата са френският пианист Адриен Брандеис, виртуозният тромпетист Алекс Сипягин и Биг бенда на Българското национално радио, начело с Антони Дончев. Звездата Рут Колева, джаз-фолк майсторите от „Jazzanitza“, нео-соул проектът „Trombobby x C-MO & Eдинствените им приятели“, акапелната формация „Spectrum Vocal Band“, варненската поп-джаз изпълнителка Даниела Белчева с нейния квартет и прохождащите младежи от „Red Light District“ ще представят своите най-нови албуми на сцената на A to JazZ.