Изложба на Анника Липсиус

20 - 30 юни 2022 г. в Галерия „Дебют“

Анника Липсиус е родена през 1996 в Германия. Живяла е също в Ирландия и Франция. Завършва бакалавърска степен в Ecole Nationale Supérieure d'Art - Лимож, а в момента завършва магистърска степен в Национална Художествена Академия, специалност - дизайн на порцелан и стъкло, София. Нейната изложба в Галерия „Дебют“ открива на 20 юни, 17 часа и ще продължи до 30 юни 2022 г. 


Началото на творческия си процес на този проект поставих със серия от дигитални рисунки от които създавам триизмерни форми. Те са основни, геометрични, познати форми, позволяващи ми да играя интуитивна игра на преструктуриране и повторение. По този начин създавам свой алгоритъм на комбиниране. Търся потенциал, провокиран от символиката, която носи една форма, и качествата които има материала.

Всеки обект е уникален, макар част от една серия. Авторката комбинира съвременни технологии с ръчни техники, защото носят своят отпечатък, естетика и развитие във времето. Всички творби са еднакво важни и свързани с вече направените и тези, които ще бъдат „направени“.


В работите си изследвам опозициите: тектонично-антитектонично, функционално - не функционално. За мен е интересно, че в този процес може би намирам диалог на формите , когато обектите започват да комуникират по между си и влизат в нови и неподозирани взаимоотношения. 


бюлетин

още реакция