Марко да Силва Ферейра закрива ONE DANCE WEEK 2022

Спектакълът БИЗОН ще бъде представен на 5 юни в Дом на културата “Борис Христов”

Спектакълът БИЗОН на един от най-изтъкнатите португалски таланти Марко да Силва Ферейра ще закрие ONE DANCE WEEK 2022 на 5 юни, от 18:00ч, в Дом на културата “Борис Христов”. Заедно с Амала Дианор, чийто спектакъл СИГИФЕН откри изданието на фестивала, Марко да Силва Ферейра е един от подкрепените от Big Pulse Dance Alliance* артисти, а следващият му спектакъл CARCASS, ко-продуциран от ONE DANCE WEEK, ще бъде един от големите акценти на изданието на фестивала през пролетта на 2023 година.


Билети за БИЗОН ще намерите в мрежата на EPAYGO и на касите на EasyPay в цялата страна. За граждани на Пловдив - билети с 50% отстъпка ще се продават на 1, 3 и 5 юни - от 17:00ч, в Дом на културата “Борис Христов”.


Под привидното спокойствиe се надига революция, а лапите на звяра се отварят за прегръдка. Както в природата бизоните, символи на грубата сила, под дебелата си кожа са не страшилища, а лесна плячка, така и на сцената стереотипите се размиват до нови значения и форми, разкривайки друга вътрешна сила под пластовете на очакванията.


Португалският хореограф Марко да Силва Ферейра среща публиката с грубовати емоционални киборги, които не са способни просто да съществуват. Те умеят да усещат фините струни на докосването с мускулестите си тела, да разпознават ясно миризмите, да виждат с орлов поглед, да са подвластни на магията на емоциите.

Всички страдаме и се страхуваме, всички искаме да сме желани и да обичаме, да се впишем някъде, да принадлежим, но се оказваме затворени зад бронята на изолацията, заклещени в кутийките на самоопределението. В кръговрата на спектакъла БИЗОН се сблъскват истерия и меланхолия, животът е валс, а танцът съществува, за да въвлече всички ни в танго. Един постоянен пулс задава темпото под ехото на мелодиите на скритото в нас. Полът избледнява, за да освободи пространство за едно сурово, крехко и красиво съществуване.