Hayes & Y, Silas Short, Dead Men’s Hat, Acrillics, Vianne, YANA и Молец на SOFIA LIVE FESTIVAL

Вече е ясна цялата програма на SOFIA LIVE FESTIVAL

SOFIA LIVE FESTIVAL и музикалните сензации вървят ръка за ръка. На фестивала ще видим най-новото попълнение на прочутия лейбъл Stones Throw - SILAS SHORT. Той ще се качи на сцената преди култовите CHILDREN OF ZEUS и AKUA NARU на 26-ти юни, на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина. В същия ден единственото българско участие ще е на наскоро нашумялото дуо Молец


Любимците на родните меломани Hayes & Y отново ще оглавят един от дните на фестивала, а именно 25-ти юни, на Арена София. Към тях и вече обявените Lola Marsh ще се присъединят Dead Men’s Hat и най-младото попълнение в програмата Vianne.  

Нова Зеландското дуо ACRILLICS пък ще се включи с DJ set, за да закрие вечерта на 24-ти юни в Sofia Live Club, когато ще слушаме Kake?, The Kobras и Нова Генерация. А към Lunikk, Babe Sila и Dena, които ще видим на 23-ти юни в клуба, се включва и талантлива изпълнителка YANA.

SILAS SHORT е певец и музикант роден в Милуоки, базиран в Чикаго, който продуцира своя собствена музика, синтезирайки влияния от соул и класически R&B. Пътят, който Silas Short извървява до издаването на музика е меко казано труден. На 19г. чупи кост в лявата си ръка, а лекарите му казват, че никога повече няма да може да свири на китара. Твърдо решен обаче, че това не може да се случи, Сайлъс продължава да свири контузен, докато не се възстановява напълно. Впоследствие развива свой собствен стил на свирене на китара, който кръщава „Liquid-Style“. В момента Сайлъс е на 25 години и се надява да донесе любов и вдъхновение на всички със своята музика.