Да отидеш на изложба на Уес Андерсън

Мумии, бижута, картини... Ще има всичко. По неговия неповторим начин.

Името на режисьора Уес Андерсън отдавна е синоним на една по-различна естетика, перфекционизъм, приказни светове. Неведнъж сме виждали перфектна зала или хотелско фоайе, което да носи именно духа на Андерсън. Филмите му са вдъхновение за милиони снимки в Инстаграм, които се опитват да наподобяват неговото фино око, повод са за фотографски изложби по цял свят, както и стълпотворение от хиляди филмови фенове, които се събраха в Лондон през февруари, за да видят отблизо правения на ръка декор на филма "Островът на кучетата".

 

Беше въпрос на време Уес Андерсън да направи и своя дебют като куратор. И този момент настъпи! Режисьорът, заедно с партньорката си Джуман Малуф, която е известна илюстраторка, ще открият изложбата в Музея по история на изкуството във Виена, под особеното име "Тhe Spitzmaus Mummy in a Coffin and Other Treasures from the Kunsthistorisches Museum".

Главният куратор на музея предложи на феновете на Уес Андерсън и видео, в което загатва всичко онова, което ще може да видим по време на изложбата. Все пак той държи на момента на изненада и приканва всички любители на изкуството да направят едно бързо пътешествие във Виена в периода ноември-април. 

Г-н Шарп намеква, че ще можем да се насладим на изключително много богатства и истински арт съкровища, включващи мумии, украшения, гръцки и римски антики, класически творби от изобразителното изкуство. И всичко това, примесено с неповторимия усет на Уес Андерсън. Кой друг може да направим по-добра селекция от всички богатства на музея? Никой. Поне не по този начин.

А преди Виена можем да отскочим и до Милано, където да хапнем розова торта в кафенето "Bar Luce" във Fondazione Prada, чийто дизайн е правен от неповторимия Андерсън. А добрите новини са, че изложбата ще мине и оттам!

 
изложба Пекин дизайн изкуство

бюлетин

още реакция