Купи книга в помощ на Украйна

На 20 март ще се проведе благотворителен книжен базар в Софийски университет.

Ако имате нужда да освободите място за нови книги в библиотеката си или искате да намерите някое ново и интересно заглавие на достъпна цена, заповядайте на благотворителния базар „Купи книга в помощ на Украйна“.

 Тази неделя от 11:00 до 17:00 часа в Централното Фоайе на Ректората на Софийски университет ще се проведе благотворителен базар в помощ на пострадалите в Украйна. Базарът се осъществява благодарение на група доброволци и Студентски Съвет към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, а приходите от продадените книги ще бъдат дарени на Българския червен кръст.

 

Ако искате да дарите книги, можете да ги занесете на входа при доброволците, които ще ги изложат на видно място. Препоръчително е книгите да са в добро състояние и по-съвременни, за да привлекат максимално интереса на четящите. Приемат се книги на български и английски език – проза, поезия, детска литература, специализирана литература, албуми и селектирани списания. Книгите се приемат от 10:00 часа сутринта. 

 

Ако искате да закупите книга, можете да разгледате изложените заглавия, които ще бъдат продавани на цени от 5 до 10 лева. Официално, базара започва в 11:00 часа. 

 

Ще има предоставени и запечатани урни, ако имате желание да направите допълнително дарения. Книгите, които не бъдат продадени, ще бъдат дарени на библиотеки и читалища в страната. Студентски Съвет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е взел всички необходими мерки за безопасност и сигурност по време на събитието. Визията на базара е на Цветелина Митрева. 

бюлетин

още реакция