За първи път в България: гостува световноизвестният мим Паоло Нани

Българската публика ще може да се докосне до изключителния италиански артист в София и в Пловдив.

„Съчетание на майсторство, театрална мъдрост, техника и изобретателност.“
La Repubblica
„Носи всички отличителни белези на култово шоу. Без съмнение.“
The Irish Times
„Стомахът те боли след 80 минути непрестанен смях.“
DV

Това са само част от суперлативите за спектакъла „Писмото“, който се радва на успех от 1992 година насам, на световноизвестния мим, актьор и режисьор Паоло Нани, познат в над 40 държави. Българската публика ще може да се докосне до изключителния италиански артист в София и в Пловдив.  


Сюжетът на спектакъла е изключително опростен, но крайно забавен. Нани разказва една история по 15 различни начина – като пиян, в стил нямо кино, без ръце, на обратно, вулгарно… И всичко това, без да каже една дума. Резултатът е абсурдно смешен. Зрителите бързо стават пряк участник в историята, тъй като актьорът ги въвлича в спектакъла чрез игри и изненади. „Писмото“ е носител на престижните награди European Comedy Award и Audience Award Festival Santo André.


Кога и къде да гледаме

Паоло Нани и „Писмото“ ще бъдат в София на 4 март в Théatro и в Пловдив на 6 март в Театър „Хенд“. В Града под тепетата ще се проведе и тридневен уъркшоп с участието на италианския мим, в който ще се включат 20 български актьори. Уъркшопът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Билети може да закупите от този линк.