Рокендрол и класическа музика озвучават новия сборник „Акорди“ на Георги Връбчев

Нотариус разказва истории по ноти, които печелят литературни награди извън България

 


Петнадесет истории, от които четири с международни награди от престижни литературни конкурси в Италия и Израел, са включени в новия сборник "Акорди" на Георги Връбчев.

Нотариус по професия и писател по призвание, Връбчев умело превръща художественото слово в майсторски инструмент, под чийто акорди се ражда съвременна проза с изразен вкус към различни музикални стилове. 

Разказите увличат читателя в едно вълнуващо пътешествие от добре изградени вътрешни нишки, чрез които авторът свързва изящно и неочаквано отделните истории, като зад всичко това проличава опитното му писателско перо.

Сборникът "Акорди" е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.

Историите в "Акорди" приличат на чистосърдечен разговор, в който вярата, надеждата и жаждата за свобода, влизат в откровен словесен диалог с тъгата и страховете на героите, за да им предоставят възможност за личен избор по пътя на живота. 

Забележително е, че писателят успява да пресъздаде само с пет думи една от най-висшите човешки ценности – любовта, като част от най-краткия разказ, публикуван в книгата. 

Георги Връбчев поставя важни общочовешки въпроси в сборника "Акорди", като използва универсалния език на историите, за да разкаже по завладяващ начин красивата страна на живота, съпътствана от ежедневните предизвикателства, пред които се изправят персонажите, докато търсят отговорите за себе си. 

Литературното турне на Георги Връбчев, което започна в края на миналата година с представянето на книгата в клуб "Перото" - НДК, ще продължи скоро с още читателски срещи в цялата страна.

За Георги Връбчев

Георги Връбчев е член на Съюза на българските писатели, пише както проза, така и поезия. Автор на книгите "Някъде...там...някъде", (2008), "Заветът на викинга" (2017), "The Legacy Of The Viking" (2017), "Акорди" (2021). 


За сборника "Акорди"

Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в странен, трескав делник на Пловдив; ще си припомните, че в събота вечер е нормално човек да бъде съблазнен, ще срещнете природата и хората, Любовта като трепет, като страдание, като чудовищна лудост, Тъгата, която може да ти вдъхне надежда и Свободата, за която и най-тежките окови са слаби.

Истории за нещата от живота, истории за пътя. Пътят напред, пътят назад, пътят към себе си. Жени и мъже в приключението на живота. Някои успяват, други не, трети…зависи от гледната точка. Съвременна проза, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.

бюлетин

още реакция