Познатите модернисти в непознат облик

Нова изложба във Vivacom Art Hall представя творби на Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и още.

WikiCommons

Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже – имена, познати на всички любители на модернизма, било то сюрреализма, кубизма, фовизма и други придружаващи модерни -изми. И макар техните произведения да са необичайни, имаме изградена представа за тях. Като чуем Пикасо, си представяме "Плачещата жена“, Шагал свързваме с "летящите“ образи (например в картината "Рожден ден“), Дали с "Постоянството на паметта“, Матис – "Танцът“, Леже с "Градът“ или "Жена с котка“. 

Изложените творби във Vivacom Art Hall обаче показват друг, непознат облик на тези художници. Някои произведения наподобяват мъждиви сенки на по-известни такива, виждаме познати образи – часовник, деформирани и нестандартни човешки и животински форми, но в нова светлина. Накратко, ще видите неочаквани техники, тематики и зародишите на познати произведения, отварящи пряк път към мисловния процес на любимите ни модернисти.

С изложбата "Модернисти на XX век“ Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 отбелязва своята десета годишнина. Изложбата ще продължи до 22 декември и в нея ще бъдат представени 14 нови и непоказвани изумителни експонати на Пабло Пикасо от серията “Carnet de la Californie” и “Коридите”, творби на Салвадор Дали от серията Библия Сакра, произведения на Марк Шагал от Библейската му серия, нови творби на Хуан Миро и Матис, както и много други. Част от картините идват от прочутото Ателие "Мурло“ в Ню Йорк. Ще бъдат показани и постери от реализирани вече изложби на модернистите и Ателието. Всички произведения ще могат да бъдат закупени и да станат част от колекциите на българските колекционери.

бюлетин

още реакция