Пристига втори сезон на „Велика“ по HBO GO

Премиерната дата е 20 ноември, а Джилиан Андерсън влиза в сериала като Йоана - майката на Екатерина.

"Велика“ е сатирична комедия за издигането на Екатерина Велика от аутсайдер в кралския двор до най-дълго управляващата жена-владетел в историята на Русия. Във втори сезон Екатерина най-накрая сяда на мечтания трон, но бързо научава, че детронирането на съпруга й е само началото по пътя към успеха й. Сега тя трябва да се изправи пред реалността на "освобождаването“ на страна, която не иска да бъде свободна. Желанието й да донесе просветление в Русия означава да се бори със собствения си двор и с най-близкото си обкръжение, включително собствената й майка (изиграна от гост-звездата Джилиан Андерсън). Екатерина също има и вътрешен емоционален конфликт докато продължава да управлява връзката си с Питър. В крайна сметка тя ще научи, че за да промениш една страна, първо трябва да й позволиш да промени теб самия и че има тънка граница между идеализъм и илюзия, както и че да се превърне във  "Велика“ ще й коства много повече, отколкото може да си представи.

Историята

Това е история в епоха, изтъкана от неочакван хумор. Петър наистина вярва, че е перфектен, но едновременно с това излъчва наивност и жестокост. Той е като малко дете, което не разбира как може някой да не го харесва, независимо, че живее изцяло в сянката на родителите си. Баща му го е мачкал, а майка му го е презирала. Цялото му поведение и същност са плод на всички тези натрупвания. Докато Екатерина е точно обратното. Тя е умна, амбициозна и действително велика в начина, по който използва качествата си и недостатъците на мъжа си. А с развитието на историята виждаме как нейната невинност се трансформира в сила. Брилянтно развита и разказана история с персонажи, които те карат да искаш още и още.

“Велика” си играе умело с герои, много бегло базирани на исторически личности, поставя ги в пищно заснети измислени ситуации и ги прави страшно привлекателни за зрителите.  В сериала участват Ел Фанинг, Никълъс Холт, Фийби Фокс, Адам Годли, Гуилим Лий, Чарити Уейкфийлд, Дъглас Ходж, Саша Дхаван, Байо Гбадамоси и Белинда Бромилоу.

Всички епизоди от първия сезон са налични и в момента в HBO GO.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция