„Жените наистина плачат“ закрива филмовия фестивал във Варшава

Пореден успех за българската продукция.

Screen Daily публикува официалното съобщение от прес офиса на международния филмов фестивал във Варшава, който информира публиката и специализираните издания, както и филмова общност за филмите, включени в състезателната програма на кино форума. Специален акцент е поставен върху филма, който закрива фестивала – "Жените наистина плачат“ на режисьорския тандем Мина Милева и Весела Казакова. Варшава е А категория фестивал, особено важен за региона източна Европа, както и за Азиатския пазар. 

Така към силната фестивална активност на филма, който стартира в официалната селекция на фестивала в Кан, последвани от състезателната секция в Сараево, програмата "Хоризонти“ в Карлови Вари, режисьорското състезание в Брюксел, се добави това събитие от изключителна важност за кариерата на провокативното режисьорско дуо, а именно най-новият им филм да закрие Варшавския фестивал. 

Всички филми на Мина Милева и Весела Казакова са били в официална селекция във Варшава досега. Първият им филм "Чичо Тони, Тримата Глупаци и ДС" бе показан в документалното състезание през 2014 г., въпреки забраните от българските институции. А игралният им дебют "Котка в стената" получи наградата на международната критика ФИПРЕСИ пред 2019-та година, която го изпрати на европейските филмови награди. 

"Жените наистина плачат" ще закрие 37-мия Варшавския международен кинофестивал на 17-ти октомври oт 20:00 часа.

Успоредно с това продължава срещата на филма с родна публика, в кината в столицата и в провинцията. Екипът на филма ще гостува на прожекциите в Бургас, Пловдив, Пазарджик и Стара Загора. Турнето на екипа продължава на 9-и октомври, в Бургас, на 12-и в Пловдив, на 13-и в Пазарджик. 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция