„Krekhaus“ с нов клип и участие на три международни фестивала

Групата е с нов видеоклип на втория си сингъл „Resist“.

Онлайн вече можете да намерите видеоклипа към втория сингъл от дебютния дългосвирещ албум на родната рок група "Krekhaus“. Сингълът, наречен "Resist“, е микс между алтернативен рок и пост-пънк. 

Видеото, издържано в черно-бяло, е дело на режисьора Пламен Георгиев, работил по видеоклипове на италианската звезда Тициано Феро. В кадрите има заигравка с венецианските маски от Commedia dell’arte. Това е втори клип от албума на групата "Gutenachtstrasse” (буквално Улица "Лека нощ”), издаден с подкрепата на Национален фонд "Култура”.

Българската група е букната да свири на първото издание на европейския шоукейс фестивал "Future Echoes“ в Швеция – нов проект на Петер Аштед. Аштед е едно от най-влиятелните имена на световната шоукейс сцена и основател на най-големия шведски шоукейс фестивал "Live at Heart“, който обяви участието на българската група в програмата на новия си фестивал преди месец.

"Krekhaus” се състои от четирима души: Георги Велинов, вокал, Явор Недев, китара, Явор Милчев, бас, и Матей Христосков, перкусии.

Основана през 2016 г., рок групата "Krekhaus“ вече има зад гърба си серия от концерти в различни столични заведения, както и на някои от най-мащабните фестивали в страната, сред които "Hills of Rock”, "БНР Парк Фест”, "София диша“, "Капана фест“, "GuitArt“ и "Music Daze“. През април 2018 г. бандата е избрана от австрийското пауър трио "Mother’s Cake“, за да подгрява на софийския им концерт по време на европейското им турне. "Krekhaus” имат издаден един краткосвирещ албум – "Odd One Out”, представен с голям концерт в "Маймунарника” през лятото на 2018-а. Дебютният им студиен албум "Gutenachtstrasse” излезе през февруари 2021 г. с подкрепата на Национален фонд Култура.

През октомври пък родните музиканти се отправят към Ню Йорк, за да свирят в рамките на световния фестивал "Mondo NYC“ – шоукейс фестивал и професионална конфереция, на която артистите имат шанса да представят музиката си пред добре познати имена от световната музикална индустрия. Само близо 50 изпълнители от цял свят се очаква да вземат участие в "Mondo NYC“, като "Krekhaus“ е първата група от България, някога канена да свири в рамките на фестивала.

Веднага след пускането на втория си музикален клип, групата обяви и новината, че през септември предстои да участва и на престижния фестивал "Waves Vienna“ в Австрия.

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция