Премиера на „Ледник“ с гласовете на Силвия Лулчева и Ники Илиев

България е сред първите държави, в които излиза аудиороманът.

На 15 юни 2021 г. се състоя световната премиера на аудиокнигата „Ледник” (Glacier), специално написана от световноизвестната писателка Камила Лекберг и холивудския актьор Александър Карим за Storytel Original. В България главни герои в завладяващата любовна история са актрисата Силвия Лулчева и Ники Илиев. „Ледник” проследява двама непознати, които са изолирани в хотелските си стаи в момент, в който смъртоносен вирус заплашва да унищожи човечеството. Те нарушават изолацията си по погрешка и между тях се ражда шеметна, животозастрашаваща любов. През април „Ледник” (Glacier) имаше и своята филмова премиера. 

„Този роман ме развълнува, очарова, затрудни и предизвика едновременно. Във всяко едно бедствие има и нещо хубаво. В „Ледник” авторите изследват точно това”, споделя Силвия Лулчева. 

За Ники Илиев това е и първа изява в сферата на аудиозаписите и работата с гласа. „За мен интересното е, че самата история започва с обстановката около пандемията и вируса и това, че двамата главни герои са изолирани, в следващия момент става психологическа и след това силно емоционална”, коментира Ники Илиев за сюжета на „Ледник” (Glacier) във видео интервю, заедно със Силвия Лулчева.

„Работата с една и съща история за различни формати дава фантастични възможности за развитие на самата история. В аудиокнигата слушателите ще опознаят героите на по-дълбоко ниво и ще видят различни страни от тях; сюжетът може да се развие и да поеме по различни и изненадващи пътеки, а финалът да стане непредвидим“, казва авторката Камила Лекберг.

Действието в „Ледник“ (Glacier) се развива в луксозен хотел, където цинична лекарка и поривист свещеник са изолирани в отделни стаи заради смъртоносна епидемия. Никой от тях не знае за съществуването на другия. Извън карантината, която едновременно ги защитава и унищожава, бушува пандемията. Те са в строга изолация от външния свят, за да спасят живота си, но в много отношения и двамата отдавна са изолирали вътрешното си аз. Опустошителна грешка води до забранена среща, която прераства във великолепна, непреодолима любов. Любов извън разума и вярата, любов, за която си струва да се умре.

 „Това е истинска драма, защото и двамата влагаме много сърце и страст в този проект. Сюжетът, естествено, е вдъхновен от реалността през изминалата година. Беше напрегната и невероятна година и съм развълнуван, че вече можем да споделим брилянтния резултат ”, казва Александър Карим.

„Ледник”, както и още над 200 000 заглавия на български и английски, можете да намерите в богатия аудиокаталог на Storytel.

бюлетин

още реакция