На фокус: номадско пътешествие с Владимир Груев

Танцът като покана за прескачане на границите във фотографската изложба "Movement Nomad".

Свободен полет. Движението като личен израз. Места, които те отвличат, за да ти разкажат история. 

Изложбата на Владимир Груев е поглед в света на пътуващия танцьор. От каналите на Париж, през улиците на Мадрид, плажовете на Гибралтар, до панелките на София – кадрите очертават пространства от различни точки на света, обединени от динамиката на човешкото тяло.

Фотографската изложба вдига погледa ти нагоре, слага ти слушалки с любима музика и ти казва да скочиш – можеш да избереш къде и как – обещанието й е, че ще е с лекота. 

Владимир Груев открадва по секунда между представления и състезания, за да запечата някой и друг приятел, споделящ приключението с него. Кадрите са пресечната точка между двете основни страсти на автора – танц и фотографията. Танцът става още по-красив, когато е на път - снимките са създадени в рамките на пет години с артисти от Китай, Алжир, Тайван, Испания, Англия, Франция, България, Португалия, Русия, Австрия, Канада, Мароко. Струва си да погледнете през обектива на Влади - там законите на физиката са интерпретация – времето е сведено до миг, гравитацията отпада, горе и долу стават взаимно заменящи се посоки, а движението те подканва да се обърнеш наопаки и да си спомниш, че границите се простират дотам, докъдето смелостта на съзнанието спира. Скачай.

Изложбата може да бъде разгледана в International Dance Academy 360  до 30 юни.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция