LOVE WILL NOT TEAR US APART

Първа съвместна изложба на Borislava Madeit и Stalker since 1993 в Credo Bonum.

Десетки хиляди години минаха и още по толкова ще минат и ТЯ пак няма да остарее. И ние пак няма как да съществуваме без нея.
Така започват и завършват много романи и кино ленти. Така обаче започва и всяко правене на кафе сутрин, всяко прокарване на пръсти през косата му, всяко гушкане на дивана, всяка напоена със сълзи салфетка и музика, която звучи от слушалки в трамвая. Така започна и изложбата, която искаме да ви покажем, с ЛЮБОВ. 

Ще свърши, както решите, но със сигурност в края ТЯ пак ще е там.

Tова е писмото от илюстраторките (и сестри) Borislava Madeit и Stalker since 1993 по повод първата им самостоятелна изложба от три години насам LOVE WILL NOT TEAR US APART, чието откриване ще се състои на 21-ви юни в галерия Credo Bonum. Събитието е част от част от Sofia Pride Arts 2021, фестивалът за култура на София Прайд. Припомняме си откъс от интервю на АртАкция с Борислава Караджова (Borislava Madeit).

Кои са любимите ти илюстратори и дизайнери?

Не знам, обичам да се сменят, защото ми е по-интересно. Но винаги на първо място сестра ми Stalker since 1993. Дизайнери ми е много по-трудно да кажа, но пък Eriк Marinovich ми е най-любимия lettering artist. 

Кога рисуваш, нощно момиче ли си?

Да, почти винаги рисувам вечер и основно събота и неделя. Имах едно комбо преди две седмици, където мега много се изцедих физически и две седмици след това си почивах, но резултатът стана супер и се надявам в най-близко време този проект да излезе. Работихме го двете със сестра ми и е магичен.

Лекувала ли си се от любов, например, рисувайки?

Да, не съм сигурна, че помага. Но пък съм много продуктивна тогава, но не всичко от тези илюстрации съм публикувала.

Ако можеше да нарисуваш небето, какво щеше да избереш?

Щеше да е градина, като ботаническа. С всички растения и огромни поляни.

Още от красотата на Борислава може да откриете тук. А Михаела е ето тук.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция