Премиера на сръбската класика „Радован III“ с режисьор Анастасия Събева

Гледаме в Младежки театър „Николай Бинев“ на 7-и и 16-и април.

"Радован III“ с режисьор Анастасия Събева е "сериозна комедия“ за живота на човек, който е напуснал идиличния си роден край в провинцията, за да заживее в апартамент на 12-ия етаж в един от хилядите нови блокове в града  – "вертикална улица“, в която животът за никого не е това, което би желал да бъде, но и нищо никога не се променя. Живот, в който царуват абсурдът, комичните недоразумения и омразата, но в който винаги остава място и за малко магия.

Радован III (Валентин Танев) живее със съпругата си Руменка (Гергана Христова), тъста си Станислав (Стефан Мавродиев), двете си дъщери  – Георгина (Августина-Калина Петкова), която е бременна от пет години, тъй като родителите ѝ не ѝ позволяват да роди извънбрачно дете от член на омразното вражеско съседско семейство Вилотич и Катица (Ния Кръстева),която е шофьор на междуконтинентален хладилен камион и цял живот е била възпитавана като момче. 

В тази балканска "трагична трагедия за самопредателството“ се появяват още множество персонажи, които ще ви разсмиват, натъжават, объркват, омагьосват и развълнуват. 

Пиесата "Радован III“ е написана от знаменития сръбски драматург Душан Ковачевич през 1973 г. и се превръща в легенда на югославския театър, но тя съвсем не е заключена в конкретното време и пространство, а спокойно "прескача“ границите и се настанява уютно в близката си българска душевност. 

Душан Ковачевич е световноизвестен не само като драматург, но и като сценарист на множество югославски, а впоследствие и сръбски, филми, сред които балканската класика "Ъндърграунд“, режисьор Емир Костурица. Филмът беше отличен с наградата "Златна палма“ на Кинофестивала в Кан.

Билети за премиерата на спектаклите "Сюрприз“, както и за всички останали спектакли очакват зрителите на касата на театъра, както и онлайн на сайта на Младежки театър. 

бюлетин

още реакция