Денят на щедростта

На 1 декември отбелязваме #ЩедриятВторник с фондация BCause. Ето как може да се включите.

Тази година празникът на дарителството и щедростта е на 1 декември. От 2014 г. фондация BCause отбелязва #GivingTuesday. Като член на CAF Global Alliance, фондацията се стреми да популяризира дарителски каузи и да улесни пътя на дарителите към тях. 

Както всяка година от 2012 насам, в повече от 100 държави по света, #ЩедриятВторник известен като #GivingTuesday ще бъде денят, в който технологиите и виртуалните общности помагат на милиони хора да даряват и да споделят, а на стотици хиляди организации – да се свържат с нови и стари поддръжници. Всички празнуват щедростта и промените, които тя носи в живота на хора и в околната ни среда. На този ден онлайн платформите за даряване ще съберат отново милиони, а организациите ще отворят (поне виртуално) вратите си за доброволци и съмишленици, за да покажат работата и резултатите си. 

"Като глобално движение на щедростта вече осма година GivingTuesday (ЩедриятВторник) е невероятна възможност за неправителствените организации, бизнеса, училищата и хора с различен социален статус и възраст да правят заедно добро. GivingTuesday показва щедростта като универсална ценност, изразена творчески и по значим начин в безброй проявления. Щастливи сме, че с партньорството на Фондация BCause разпространяваме движението във вашата страна и с нетърпение очакваме всички вести за добри дела от България!“

 

Аша Карън, CEO GivingTuesday, САЩ

#ЩедриятВторник през 2020 

В тази особено трудна година е важно да бъдем заедно, да бъдем добри, да помогнем. Сега имаме възможност да го направим.

В България ще отбележим #ЩедриятВторник за четвърти път – с едномесечна дарителска онлайн кампания в Платформата.бг и в ДМС 17777. 

Очакванията са в кампанията да се включат повече от 50 организации и фирми. 12 организации ще бъдат специално подкрепени с участието им в Акселератор #ЩедриятВторник, който се организира за първи път. В него те ще получат обучение, индивидуален ментор и комуникационна помощ. 

Повече за благородната кауза може да научите тук. 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция