Weekend for lovers

А to Jazz Festival за осми път ще направи София по-красива.

Lalah Hathaway

Джазът е от хубавите неща, които сякаш са подарени на света. А комбинацията от лято, Lalah Hathaway, Jazzmeia Horn и Cory Henry&The Funk Apostles звучи по-скоро като програма за някой страхотен клуб с изключителен клуб. Някъде в чужбина.

Но за три дни София наистина успява да скъси границите между "тук" и "там". За осми пореден път, благодарение на фестивала А to Jazz. Между 6 и 8 юли сцената в Южен парк 2 ще е най-красивото място в града. Безспорно една от най-добрите програми до този момент ще включва не само изключителните световнопризнати хедлайнъри, но и много силни български участия.

АртАкция обича, когато музиката те кани на пътешествие някъде в спомените. Или пък към всички онези летни моменти, които предстоят. Да, няма защо да крием, че това основната причина, заради която няма да целуваме морето, а ще бъдем тук, в София. Защото когато добрата музика ти идва на крака, редно е да потанцуваш.

В ранните вечерни часове на 6 юли ще чуем още Лили Илиева и квартет Минимум, които ще представят първия си албум “No Stars At All” ексклузивно за A to JazZ.  Glo Bal Kan е друг български проект, който ще свири на А to JazZ. Групата ще представи авторски пиеси, с образци от автентичния български, балкански и световен фолклор. Голямата звезда за вечерта ще е нежната сила в неудържимия и безграничен глас на  Lalah Hathaway. 

Jazzmeia Horn

Нямаме търпение и за първото участие на Божидар 'Trombobby' Василев, който ще представи авторски албум. Силно се вълнуваме и от звездно трио от Люксембург - Dock In Absolute, които ще ни зашеметят със своя неповторим стил, микс от прогресивен джаз, класика и рок като изпълняват собствени композиции. Не звучи лошо за съботен ден, нали? Акцетът на вечерта ще бъде безспорният талант на Jazzmeia Horn, която ще ни представи новия албум A Social Call в комбинация със своя нюйоркски квартет.

Неприятното чувство от неделния ден, което гони много от нас, ще бъде забравено и заровено някъде далеч, защото "Ще хвърлим операта в джаза", благодарение на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов секстет. След това продължаваме с Cory Henry & The Funk Apostles. За всички funk & soul lovers!

Входът за A to JazZ Festival 2018 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Столична община, Министерство на културата и Фондация “Америка за България”.

панаир на книгата музика

бюлетин

още реакция