Изданието на [email protected] ни представя чакани продукции и любими герои

Новини от втори сезон на "Тъмните му материи", последния епизод на "Живите мъртви" и още.

Независимо че тази година всички събития се случват по различен от обичайния начин, големи продукции и сериали все пак обявяват новини и представят трейлъри във виртуалното издание на Comic-Con At Home или Comic-Con Вкъщи.

Създатели и студия обявиха подробности около новия сериал от поредицата Star Trek, предстоящия 19-ти сезон на “Family Guy”, втори сезон на “Тъмните му материи”, където виждаме любимите Фийби Уолър-Бридж и Андрю Скот или амбициозни планове за комикс, посветен на Дарт Вейдър.    

Виртуалност срещу реалност

В последните месеци свикнахме фестивалите да се случват онлайн, което важи и в случая, независимо че почти всички панели и участници потвърдиха колко много им липсва нормалният човешки контакт. Организацията на Comic-Con At Home се случи много бързо и е рисков залог. Вместо просто да го отменят или преместят, организаторите все пак решиха да зарадват феновете си, които също живеят в новата световна реалност. Особено в момент, в които малкият екран – било телевизия или стрийминг, заема изцяло вниманието на зрителите, тъй като завръщането в кината изглежда все по-далечно.

Факт е, че почитателите не могат да задават въпроси към любимците си и атмосферата със сигурност не е същата, но те все пак ще успеят да ги видят и чуят на екран. Повечето фенове признават, че очакват с голямо нетърпение да се завърнат сред любимата си общност, да поговорят с други хора със сходни интереси и да се облекат като обичани герои. 

Старанията на организаторите обаче ни представиха чакани новини, разговори с големи звезди и съвсем нови трейлъри. Ето и няколко от тях. 

Некст

Чисто новият сериал “Некст”, който гледаме от есента по FOX България, е до голяма степен базиран на сегашната ни реалност. Сериалът се фокусира върху технологиите, превземащи човешките дейности, стигайки до там да развиват свои собствени планове. В специалния онлайн панел, посветен на сериала, един от създателите Мани Кото признава, че историята му хрумва, когато едно от собствените му четири деца му споделя, че гласовият им асистент Алекса, се е включил сам през нощта, за да му каже нещо. Кото така и не потвърждава какво точно се е случило, но първоначалната идея се превръща в сериал за битка между напредването на технологиите и човечеството.

В центъра на събитията е Пол ЛеБлан – човек, построил огромна технологична компания, който няма време нито за дъщеря си, нито за брат си, ръководещ въпросната компания. В един момент обаче, Пол е изритан оттам, защото се опитва да спре последния проект на технологичния гигант, включващ именно изкуствен интелект. Той е принуден да потърси помощ от екип агенти по киберпрестъпления и заедно с техния лидер – агент Салазар, трябва да предотвратят световна катастрофа.

В ролята на Пол виждаме актьора от “Момчета на Медисън Авеню” Джон Слатъри, който признава, че е харесал сценария от самото начало. Актрисата Фернанда Андраде, която влиза в образа на агент Салазар, разказва, че най-любопитно и едновременно смущаващо й е било да наблюдава връзката на актьора Евън Уитън, който играе синът й Оуен, с технологиите, тъй като лекотата, с която това се случва, е направо плашеща. 

Живите мъртви

Пандемията ни попречи да видим и последния епизод на 10-ти сезон на любимия сериал по комикси – “Живите мъртви”, озаглавен "Сигурна гибел" по FOX България. Това ще се случи на 5-ти октомври, а част от актьорския състав разкри и подробности около нови шест епизода от сезона, както и чисто новото попълнение в поредицата – “The Walking Dead: World Beyond”.

В няколко панела феновете имаха възможност да се докоснат до звездите, сред които бяха и Норман Рийдъс, Джефри Дийн Морган, Рос Маркуанд, Лорън Коън, както и любимият режисьор, сценарист и движеща сила зад проекта – Грег Никотеро. Всеки един от тях сподели любопитни развития около героите, както и около новото попълнение “The Walking Dead: World Beyond”. Историята проследява преживяванията на група чисто нови герои, които са първото поколение, израснало по време на зомби апокалипсиса. Целият сезон, за щастие, вече е заснет, така че очакваме да видим актьорите Джулия Ормънд и харизматичния Нико Торторела много скоро. 

Приключенията на Бил и Тед

Преди 30 години Киану Рийвс и Алекс Уинтър влязоха в ролите на емблематичните герои Бил и Тед, които не блестят с особен ум, искат да имат успешна рок банда и намират начин да пътуват във времето. Две години по-късно отново се бориха със злодей, а днес те се завръщат с мечтата за хитово парче, но този път то има важна мисия - трябва да спаси света. Двамата герои вече имат семейства и дъщери тийнейджърки.

Независимо, че тези дни календарите на всички студия масово променят дати на предстоящи заглавия за големия екран, тази за “Bill and Ted Face the Music” остава 1-ви септември, когато филмът ще излезе, където е възможно, на кино, а останалите желаещи ще могат да си го закупят онлайн. Това е един от първите по-големи филми в кариерата на Киану Рийвс, който не се поколеба да се завърне в ролята на любимия Тед. 

Актьорът се включи и в панел, посветен на друг негов герой - Джон Константин в едноименния “Константин”, 15 години след излизането на филма. Екипът има идея за възраждането на детектива, който използва окултни методи в своите практики. Киану Рийвс го заснема след поредицата “Матрицата”. В момента той отново влиза в ролята на Нео  в четвърта част, чиито снимки бяха прекъснати заради пандемията, но вече са официално подновени в Европа.   

Една от любимите екранни партньорки на Киану Рийвс, Чарлийз Терон, също участва в панел, посветен на кариерата й на екшън героиня.

Очаквайте много скоро повече подробности за него, както и последния филм на звездата – “The Old Guard”. 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция