Арт резиденция Little Bird посреща 12 млади творци

Little Bird Artist Residency в с. Лещен предоставя възможността на млади артисти.

Настоящата ситуация изправи всички ни пред редица неподозирани предизвикателства, наложи ни се да се адаптираме, но и да извлечем позитивите от нея.

Така се ражда и идеята на на галерия Little Bird Place (София), Little Bird Artist Residency (с. Лещен) и платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today да предоставят безплатно възможността на 12 млади български визуални артисти да творят в рамките на 2 седмици в арт резиденцията LITTLE BIRD, намираща се в автентична стара къща в село Лещен.

Галерия Little Bird Place има специфичен тематичен профил – модерно и съвременно изкуство с фокус природа, биологичен свят и екология. Затова именно в тези теми ще работят селектираните млади автори. А през септември работите ще бъдат представени на обща резидентска изложба в галерията в София. Съвсем навреме след завръщането на морските хора.

Ива Маркова, Яел Тайг, Биляна Матеева, Гергана Иванова, Младен Йорданов, Слава Георгиева, Александра Георгиева, Думисани Карамански, Жана Миткова, Гергана Балабанова, Александър Лазарков и Харита Асумани са 12-те артисти, избрани от журито в състав: изкуствоведите Теодора Константинова и Радослав Механджийски Art and Culture Today, Антоанета Куик – арт мениджър на галерия Little Bird Place и Росен Узунов – основател и собственик на галерия Little Bird Place.

Очакваме творбите им с нетърпение.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция