Новият италиански Vogue, направен от деца

Единствената задача - да пресъздадат дрехи от есенната колекция 2019/2020 на Шанел, чието представяне беше в Гран Пале в Париж през

Италианското издание на Vogue e безспорен пример за добър дизайн и качествено съдържание. След като екипът посвети цял брой на борбата срещу прекомерната употреба на фотошоп и нереалните стандарти за красота, създавайки изцяло рисуван брой, без нито една фотосесия, корицата на юнския брой отново провокира читателите. Този път с рисунки, чиито автори са деца на възраст от 2 до 10 години от целия свят. Единствената задача - да пресъздадат дрехи от есенната колекция 2019/2020 на Шанел, чието представяне беше в Гран Пале в Париж през септември 2019. Така между принцеси, приказки, въображаеми приятели, спомени от детството, писма до внуците и много цветове, броят на Vogue e изцяло посветен на децата, на новия свят, който бавно, но сигурно придобива форма след извънредното положение. Какво ще последва след тези месеци на страх и неизвестност? Какви форми, а и дрехи (защо не?) ще имат мечтите им?

Емануеле Фарнети, главният редактор на италианския Vogue споделя и как се е родила идеята за този брой. Освен че открива вдъхновение в собствените си деца, си припомня и изказването на Пикасо:

На 12 години вече можех да рисувам като Рафаело, а ми бе нужен цял живот, за да се науча да рисувам като дете.

Тацио , 6 години, Париж

 

 

Камила, 2 години, Дакар

 

 

Джордо, 10 години, Парма

 

Нори, 5 години, Амстердам

 

Пиетро, 6 години, Милано

 

Томас, 4 години, Ню Йорк

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция