Денят на Антъни Бурдейн

София отбелязва Bourdain Day на 25 юни.

Преди две години на този ден си отиде Антъни Бурдейн. Остави ни храна за размисъл и за удоволствие. Неподражаем вкус към живота. Убеждението, че ако не си на ръба, заемаш твърде много място. Имиджът му на лошо момче и маската, която е носил всеки ден през тези 61 златни години се пропукаха и никой не разбра защо. Антъни Бурдейн беше открит мъртъв в хотелската си стая. Сам... самотен. И навярно безнадеждно тъжен. Истинска машина отвън и крехка, чуплива душа отвътре. В едно от интервютата си Антъни споделя, че е бил сърдито, недоволно дете. А по-късно – щастлив мияч на чинии. Кога научава най-важните уроци в живота? Именно тогава.

През 2019, неговите приятели шеф готвачи Josè Andrés и Eric Ripert обявяват 25 юни (рождената дата на Бурдейн) за Bourdain Day - ден, в който всеки, който желае, може да почете паметта и историята му. 

За втора поредна година София ще отбележи рождения ден на любимия бохем. Денят ще започне в 11:00 с артистична вълна в любимо място на много софиянци и гости на града - Concept 166.

Там, със съдействието на Decollage Studio, желаещите ще могат да създадат персонализирани аксесоари - тениски, престилки, пазарни чанти - с лика на Антъни Бурдейн, както и с негови култови изказвания. 

Вечерта след 19:00 гостите на La bottega Monte ще могат да се насладят и на специално приготвено street food меню.

Защо улична храна? Защото той обожаваше уличната и семпла, но в същото време толкова богата храна. Защото знаеше, че истината се крие в простите неща. Там, където често, забързани и загледани в бъдещето, забравяме да погледнем.

Повече за събитието може да откриете тук.

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция