Чехов търси талант

Спектакълът е създаден по комедията „Добрият Доктор“ на големия американски комедиограф Нийл Саймън.

Имате ли талант като се изкихате да го направите с такъв финес, че даже да ви благодарят? 
 
Имате ли талант да извадите зъб с непосилна лекота, така че да не ви личи че е за първи път? 
 
Стиска ли ви да застанете пред самия Чехов и да играете негово произведение? Имате ли кураж да влизате в различни и много образи за броени минути? 
 
Или да станете мъж за първи път? 
 
Нито "да“, нито "не“ имат значение, а ефектно разказаните истории за парадоксалното и безумно прекрасно съществуване на белия свят. Седем новели за големите въпроси, над които можем да умуваме не с дни, а с високосни години, пак без отговор, но поднесени със средствата на комедията и изиграни толкова смешно, абсурдно и нелепо, че получаваш пълно облекчение на душата.
 
Историите на Чехов, ревизирани от прочутия драматург Нийл Саймън взимат на прицел "мълчаливото мнозинство", хора разочаровани, нервни и несигурни.
"Саймън е в състояние да се справи със сериозни теми като всеобщото и трайно безпокойство, докато все още кара хората да се смеят“, гласи едно от ревютата на критиците по повод пиесата "Добрият доктор“, канавата, върху която сърцатите абсолвенти от НАТФИЗ бродират шеметна сценична версия под режисьорската палка на Михаил Милчев.
"Чехов търси талант“ е спектакъл, създаден по бравурната комедия "Добрият Доктор“ на големия американски комедиограф Нийл Саймън, която въплъщава в театрална форма вечните разкази на Антон Павлович. Тя е своеобразна антология, състояща се от кратки скечове и сцени, обединени от фигурата на Разказвача, в която се провижда личността на великия руски писател.
 
 
Участват наскоро завършилите актьори от кукления клас на доц. Майя Енчева и проф. Боньо Лунгов:
 
Александър Станковски, Вероника Барутчийска, Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев. Йоана Рачева, Светлина Станчева
Превод и сценичен вариант: Недялко Делчев
Постановка, визуална и музикална среда: Михаил Милчев 
 
 
Следващата дата на спектакъла е 14 юни. Повече информация може да откриете тук.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция