Melba Design с нова инициатива

Покана към дизайнери за работа по темата "Нови модели на ежедневие".

Колективният устрем за изобретяване на разнообразни малки или грандиозни решения и жестове за подобряване на ежедневието изпъква още по-ярко в повсеместно настъпилите извънредни времена. Те са само доказателство за фантастичните сили на труда и творчеството на дизайнерите да измислят способи, които дълго време да ни радват и служат. Техните идеи чертаят нови модели на взаимодействие със средата ни.

Приятелите ни от MЕЛБА отправят покана към всички дизайнери. Ето какво е необходимо да направите, за да попаднете на фейсбук кавърите и социалните медии на организаторите или дори да бъдете час от третото годишно издание на изложбата Преглед на българския дизайн, част от фестивала за дизайн в София Мелба през ноември 2020.

Изпратете ваша творческа идея, нейн прототип или вече реализиран проект, свързан с темата Нови модели на ежедневие. Рамките са широки и това може да е всичко – илюстрация, графика, 3D принт, намеса в градска среда, продукт, прототип на реален продукт или апликация, медия, провокация за дадена общност, подкрепа за малък бизнес, който цените, способи за по-добра комуникация, идентичност, интерактивен експеримент, дигитален музей… Важното е идеята да е авторска и да е свързана със създаването на дизайн за света сега.

Изпратете своите материали на [email protected] с тема Оpen Call New Everyday Models; 

Файловете да са в стандартни и добре разпознати формати като .pdf, .jpeg, .gif, или да са събрани в линк към Dropbox, Google drive, друг тип онлайн портфолио;

С кратко описание: име на идеята, име на автора/студиото + линкове (сайт, социални медии), до 5 изречения за историята на идеята, мотивация за нейното създаване и как би могла да се развие в бъдеще.

Поканата е отворена от днес до 19 август 2020г.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция