Фестивалът We Are One и силата на киното да лекува

От 29 май в продължение на 10 дни гледаме онлайн селекция от най-добрите филмови фестивали.

Създадената от Робърт де Ниро и Джейн Розентал платформа Tribeca Enterprises заедно с YouTube са oрганизатори на безпрецедентния 10-дневен дигитален филмов фестивл, който ще "живее" eдинствено в рамките на YouTube. Публиката ще има възможност безплатно да се наслади на таланта и работата на разказвачи на добри истории от цял свят. Началото на We Are One: A Global Film Festival е на 29 май и ще включва селекция от международните  фестивали в Кан, Венеция, Берлин, Ню Йорк, Карлови Вари, Локарно, Сан Себастиан, Сараево, Сънданс, Токио, Трибека и още, давайки сцена, макар и дигитална, на гласовете на най-разнообразни творци. Част от ДНК-то на всички фестивали е вярата, че именно онези, които са част от магията на киното, имат силата да обединят хората и то в момент, в който това е най-необходимо. Чрез We Are One: A Global Film Festival публиката не само ще може да гледа филми от различни култури и на различни теми, но и ще може да подкрепи чрез дарения към местни организации най-засегнатите звена. 

Често говорим за невероятната сила на киното да вдъхновява и обединява хората, без значение от различията ни или пък от мястото, на което живеем. Киното може да лекува, а сега целият свят има нужда от лечение. Всички участващи в We Are One: A Global Film Festival имат за цел да забавляват и да облекчат тревогите на публиката по света. Работейки с невероятните ни партньори от YouTube се надяваме, че всеки ще може да усети какво прави един фестивал толкова специален, споделя Джейн Розентал.

Фактът, че целият свят остана у дома, безспорно има и някои добри аспекти. За първи път имаме възможност да присъстваме на дадено събитие едновременно, да преживеем конкретни емоции заедно, без значение в коя точка на планетата се намираме. Генералният директор на фестивала в Кан Тиери Фремо и Пиер Лескур, президентът на фестивала заявяват, че за тях е чест възможността да се обединят с други партньорски фестивали, с които да предоставят на публика от цял свят шанса да изживеят нюансите на толкова много истории.

Десетдневният филмов маратон може да гледате ето тук

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция