Модната седмица в Милано ще бъде онлайн

Едно от най-вълнуващите събития тази година се трансформира в Milano Digital Fashion Week.

Седмицата на модата в Милано трудно може да бъде описана с думи. Макар и да звучи клиширано, това твърдение е вярно дори и за хората, които не изпадат в еуфория от последните колекции на дизайнерите или пък намират, че дрехите, представени по време на ревютата, не стават за нищо, освен за гледане. Тя е нещо много повече от модно събитие - освен че целият град се напълва с изключително красиви момчета и момичета, съпътстващите събития са толкова много, че често най-верните фенове си взимат отпуск или пък пропускат учебни занятия, за да присъстват на всичко набелязано. 

Горните редове, за съжаление, са невъзможни за изпълнение в днешната реалност. До съвсем скоро Милано беше призрачно и лишено от най-ценното, което притежава - цветната тълпа от хора. Много от изложенията и събитията, които допринасят за богатия културен живот на града, бяха отменени. Пандемията не подминава и Седмицата на модата в Милано, която следва решението на British Fashion Council и прехвърлянето на Седмицата на модата в Лондон на дигитална платформа, отворена за всички. Подобни стъпки предприема и Camera Nazionale della Moda Italiana, която за първи път ще осъществи Milano Digital Fashion Week oт 14 до 17 юли. Брандовете и дизайнерите ще представят ризортни мъжки и дамски колекции Пролет/Лято 2021 и основните мъжки колекции Пролет/Лято 2021.

Ревютата ще са достъпни в Инстаграм, Фейсбук, YouTube и на сайта на Camera Nazionale della Moda Italiana. Последователни в мащаба на събитията, макар и онлайн, организаторите са се погрижили за специални уебинари по различни теми, свързани с модата и текущите промени, стрийминг на презентации от важни за бранша фигури, както и излъчване на изпълнения на живо. 

Запазваме тези три юлски дни за голяма доза красота.

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция