#Staythefuckhome: посетете онлайн бара, който отвори врати в Санкт Петербург

Самоизолацията със сигурност зарадва интровертите, но онези, които са свикнали да живеят по баровете, при всички положения не се чувстват особено добре. Разбира се, всички трябва да бъдем отговорни и силни и да останем у дома, но от дивана аплодираме идеи като тази. Онлайн бар, който дава шанс на хората да се срещат, докато се наслаждават на любимите си питиета в комфорта на домовете си.

Руската криейтив агенция Shishki Collective създаде The Stay the Fuck Home бар, чиято цел е да окуражи хората да останат у дома по време на пандемията.

Барът може да бъде посетен от всяка една точка на света и всъщност предлага възможността за срещи с приятели и/или нови вълнуващи познанства през видео чат. За разлика от повечето заведения по света, тук всеки има право да си носи лично питие в чантата.

Сайтът има 3 виртуални стаи, всяка от която може да “побира” до 12 души. Още в първите 24 часа посетителите бяха близо 30 000. 

“Не сме готови да се откажем от забавлението, дори когато светът е на ръба да се срине”, това гласи началната страница на сайта. “Така че именно заради това създадохмe Stay the Fuck Home бар, в който всички могат да останат изолирани, но и все така свързани с останалите. Границите затварят, но ние приветстваме всеки от всякъде.”

Присъединете се за питие в някоя от тях  тук.

english, do you speak it
krasivo
babylon 50 (beta)

Напомняме, че АртАкция апелира читателите си да бъдат разумни и отговорни и да останат у дома. Позволяваме само виртуално отскачане до Санкт Петербург.  

Световната здравна организация съветва:

Мийте ръцете си често

Използвайте сапун и вода или дезинфектант.

Защо? Редовното измиване на ръце убива вирусите, които могат да са попаднали по тях.

Спазвайте дистанция

Стойте на поне метър разстояние от кихащ или кашлящ човек.

Защо? Когато някой киха или кашля, разпръсква малки течни капки от носа и устата, които могат да бъдат заразни. Ако сте прекалено близо, може да вдишате тези частици, включително и COVID-19, ако кашлящият или кихащият носят вируса.

Не пипайте очите, носа и устата си

Защо? Ръцете ни докосват много повърхности и по този начин могат да пренасят вируси. Веднъж заразени, ръцете прехвърлят вируса в очите, носа или устата. Така става много по-лесно вирусът да навлезе в тялото ви и да се заразите.

Спазвайте дихателна хигиена

Уверете се, че това важи за вас и хората около вас. Когато кихате или кашляте, използвайте кърпа (която веднага след това трябва да хвърлите) или покрийте устата си и носа си с лакът.

Защо? Тези частити пренасят вируса. Ако следвате добра дихателна хигиена, защитавате хората около вас както от грип, така и от COVID-19.

Ако имате температура, кашлица или затруднено дишане, потърсете медицинска помощ

Останете си вкъщи. Обадете се на лекар и спазвайте инструкциите. 

И най-важното: погрижете се за себе си и близките си. Ресторантът, срещата, фитнесът могат да почакат.  

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция