DOMA Music & Villa TECHNOBETON представят енигматичния CURSES (Berlin)

Приготвяме се за едно от най-добрите партита на годината.

TELL ME е любимо място на екипа ни. След вълнуващата 2019-а, в която DOMA Music и Villa TECHNOBETON посрещнаха именно там имена като Mick Wills (Gigolo Records), Tronik Youth (Nein Records) и Otto Kraanen (Bordello A Parigi), 2020-та започва с най-амбициозното им събитие досега – CURSES (Berlin). Това ще се случи и на абсолютно нов, но не по-малко интересен терен — Koncept Space. Вечерта на партито (14 март, събота) е задължителна за всеки, който иска да обогати музикалните си хоризонти.

Снимка: Katja Ruge

Повече за CURSES

Изтощен от монотонността на електронната сцена, доминирана от техно и хаус, CURSES (Лука Венеция) създава музика, вдъхновена от мрачната страна на диското. Първият гост на DOMA Music и VIlla TECHNOBETON за 2020-та размива границата между електроника и рокендрол, като съчетава привидно несъвместими елементи от теченията ню уейв, пост-пънк, ранен EBM и психаделични синтове. Италианец, роден в Ню Йорк, но развил визията си в Берлин, CURSES може да се похвали с едни от най-нестандартните сетове в момента.

Той не е нито Dj, нито група. Той е и двете. Доказателство са призрачните вокали, които вплита на живо с иконичния си микрофон от епохата на Франк Синатра. С месечната си рубрика за Rinse France, собствения лейбъл Ombra International и изданията за Bordello A Parigi, Hoga Nord, Wrong Era и Throne Of Blood, CURSES обединява фенове и артисти от целия свят, споделящи страстта му за диско и уейв звучене. През годините колаборира с имена като Jennifer Touch, Terr, Chinaski, The Golden Filter и Jennifer Cardini. 

Включване от София:

Музикална подкрепа ще окажат Иво Стоядинов — CHARLIE (София) - преди и TECHNOBETON (Щутгарт) - след.

Иво Стоядинов - Charlie е български диджей и продуцент, който едва ли се нуждае от представяне. Известен е с минимал уейв формацията Les Animaux Sauvages. Charlie е и сред създателите на eдно от най-екзотичните партита в София — “We Like Kitsch”, в компанията на Julieta Intergalactica и Насо Русков. Негови ремикси и тракове се въртят от легендарния Andrew Weatherall, Thomass Jackson, Inigo Vontier, Autarkic, NTS radio и др.

Дизайн на визия: Йоана Маркова

TECHNOBETON е проект, създаден с една основна цел — изследване на пространствените и скулптурни свойства на съвременната техно и диско музика. Този концептуален подход вече привлече и погледите на престижни лейбъли като Bordello A Parigi и Nein Records, които издават последните му тракове.

Според слуховете, TECHNOBETON рядко напуска вечната си лятна резиденция: Вила Технобетон. Там прекарва време в скука и меланхолия, и създава тракове за хипотетични партита.  

Дизайн на визия: Йоана Маркова 

За Арт Фондация ДOMA:

Мисията на арт фондация "ДОМА" е да осъществява стойностни проекти, като увлича повече публика към културата, изкуството, клубна сцена, градската архитектура и развитие, да провокира културен обмен и взаимодействие между местни и чуждестранни институции, организации и автори, посредством разнообразни събития като изложби, музикални събития, семинари, фестивали, конференции, обменни програми, дискусионни форуми, интерактивни презентации.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция