Френска вечер с Тoма Дютрон

Датата е 27 март, а мястото - любимият Sofia Live Club.

27 март, освен Световен ден на театъра, ще бъде посветен и на нежната музика, която се носи из улиците на Париж, благодарение на младия Тома Дютрон, cин на двете музикални легенди Жак Дютрон и Франсоаз Харди, оставили незабравим отпечатък във френската музика. Той ще представи петия си студиен албум Frenchy в Sofia Live Club, който ще излезе на 20 март 2020 г.

Photo crédit ©Yann Orhan

Чаровният певец и китарист, заедно със своята група, ще омае публиката с великите френски песни, обиколили целия свят. В последния му проект, те са представени по нов и интересен начин, като участие в него вземат и имена от световната поп и джаз сцена като Iggy Pop, Diana Krall, Jeff Goldblum, Billy Gibbons и Haley Reinhart.

Елегантните джаз и суинг парчета ще бъда изсвирени от него, заедно с четирима музиканти от неговата група, сред които е известният виртуозен джаз китарист Роки Гресе.

Photo crédit ©Yann Orhan

Музиката е част от ДНК-то на Тома и той се влюбва в нея още в тийнейджърските си години. Още с първия си албум "Comme un manouche sans guitare” жъне огромен успех. През 2008 година албумът печели престижната награда “Victoire de la musique” за откритие на годината с песни като “J’aime plus Paris” и "Jeune, je ne savais rien”, които се излъчват по всички радио станции във Франция. Нежният му и запомнящ се глас, заедно с изключителните му умения като текстописец и китарист, бързо му печелят и симпатиите на публиката.

Най-доброто от дискографията на Тома Дютрон и новият му албум Frenchy ще звучи на 27 март в Sofia Live Club. 

Билетите за So Frenchy с Thomas Dutronc са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция