Кембъл и Уестуд - две кралици в една кампания

Фотосесия, чакана цели 33 години.

При споменаването на имената на дизайнерката Вивиан Уестуд и модела Наоми Кембъл, повечето модни почитатели ще се сетят за вече далечната 1993 година, когато Кембъл направи истински полет на подиума. Причината - изключително високи обувки. Кадърът - вечно запечатан в съзнанието на всички фенове на Наоми. Да, изящна е дори когато се спъва...

Това не е единственият път, в който Наоми и Вивиан работят заедно, но е първата кампания, която снимат съвместно. Вдъхновението на Уестуд този път идва от митологията. Кембъл носи червена пола и бели ръкавици. На останалите кадри пък се появява гола, с шапка от тюл и висок ток. Мястото на снимките е Париж, фонът - класическа бяла стена, осветлението - неонови лампи. Компания на Наоми прави самата Вивиан Уестуд, която неведнъж се е снимала в собствените си кампании. Този път към тях се присъединява и дизайнерът и съпруг на Уестуд Андреас Кронтхалер и моделът Кандиура Фисору. Фотограф на сесията е Юрген Телър, известен като "лошото момче" на модната фотография.

Кампанията на новата колекция е придружена и от специално видео, а по повод партньорството Наоми споделя:

Вярвам, че нещата в живота се случват в точния момент. Отне ми 33 години, за да участвам в кампания на Уестуд. Много се радвам, че това става в годината, в която съм на 49.

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция