Най-кратката молитва. И още нещо.

Надяваме се, че за сте имали велики моменти. Ако пък щастието ви е пропуснало - спокойно. Само преди година не бихме повярвали на нещата, които ни се случват днес. Времето притежава чудодейни свойства.

Добре знаем, че празниците могат да бъдат досадни. А прекалено дългите почивни дни понякога са капан за по-чувствителните души, каквито сме ние. Но, спокойно. Сред всички тези кули от мандаринени кори и джаз, не сте сами. Винаги сме на разположение, ако искате да избягате и да почетете (дори в тоалетната, по време на
семейната вечеря днес или пък по време на купон, на който някак не се чувствате в свои води).

За нас беше една доста хубава година. Успяхме да разкажем важни истории, да открием нови таланти, да чуем вас, читателите ни. Дори спечелихме награда за най-добър сайт от вас, публиката.

Надяваме се, че за сте имали велики моменти. Ако пък щастието ви е пропуснало - спокойно. Само преди година не бихме повярвали на нещата, които ни се случват днес. Времето притежава чудодейни свойства.

Ще си позволим да цитираме откъс от разговор между Брад Пит и Антъни Хопкинс, който днес е и рожденик.
 
БП: Майната му. Това беше едно от първите неща, които чух да казваш, по време на снимките на "Легенди за страстта", когато едва започвах. И тази фраза оттогава стои с мен. Като тема, като принцип. Майната му.

АХ: Веднъж попитах йезуитски свещеник коя е най-кратката молитва на света. Отговори: Майната му. Това е молитвата на освобождаването. Нищо не е важно. Важно е да се наслаждаваш на живота такъв, какъвто е. Днес. Фантастичен е. Има толкова неща, които не знаем защо правим. Не знам защо пих през целия си живот. Може би защото беше единственото нещо, което познавах. Когато погледна назад си казвам: Добре, не беше зле, но не бих го направил отново. Причиних неприятни неща и се извиних на хората за това, което съм сторил. Но това е част от живота. И ако в нас самите има някаква сила, то това е силата на прошката. Свърши се. Забравяш. Продължаваш напред.

Надяваме се, че ни разбрахте. Пожелаваме ви настроение като това на снимката. През цялата нова година.

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция