Лейди Гага, Ридли Скот и италианска драма

Историята на Патриция Реджани, бившата съпруга на Маурицио Гучи, оживява на екран.

Модата и личните истории на дизайнерите са тема, която вълнува немалко режисьори. Стига ни да споменем "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история " с участието на Пенелопе Крус и Рики Мартин, филмите, посветени на Коко Шанел и Ив Сен Лоран, документалният къс филм за Айрис Апфел и още много. Неслучайно кино платформите инвестират и продуцират филми в тази ниша: интересът е голям, мистериите - все още будещи интерес у зрителите.

На фокус този път е италианската династия Gucci, известна не само с гигантския моден бранд, но и с драматичната история на семейството. Режисьорът, който се заема да разкаже детайлите около Gucci, e Ридли Скот. Той не за първи път навлиза в модата (една от култовите реклами на Chanel 5 Shares the Fantasy e негово дело), но този път компания ще му прави Лейди Гага, с която също са работили преди - по време на снимките на рекламния клип за FAME, ароматът на певицата. 

Лейди Гага ще влезе в образа на Патриция Реджани, съпругата на Маурицио Гучи, с когото имат две деца. Той е внук на самия Гучо Гучи, основател на бранда. Патриция е изоставена от Маурицио през 1985 година заради по-млада жена. Съпругът й казва, че отива на кратко бизнес пътуване... от което така и не се прибира у дома. Следва дълга и драматична процедура по развод, приключила през 1991 година. Четири години по-късно Маурицио е убит пред офиса на Gucci в Милано, а до днес властите смятат, че поръчител на убийството е именно Патриция. По време на целия съдебен процес интересът на медиите е толкова голям, че дори измислят и прякор на Патриция - "Черната вдовица". Въпреки опитите на дъщерите й да смекчат присъдата, твърдейки че мозъчен тумор е разтърсил характера и емоционалното й състояние до основи, присъдата на Патриция е 26 години. През 2000 година тя прави опит за самоубийство в затвора, но е спасена. През октомври 2016 година е освободена заради добро поведение след 18 години затвор.

Маурицио Гучи

Днес Патриция е на свобода, със завидна годишна издръжка от империята Gucci. Неведнъж в интервюта пред италианската преса тя заявява, че няма нито един работен ден, до момента, в който излиза от затвора. През 2006-та година става консултант на бижутерийната марка Bozart, но не спира да се надява, че ще се върне в Gucci.

Те се нуждаят от мен. Аз все още се чувствам Гучи. Всъщност съм най-истинската Гучи сред тях.

Наричана е и Лиз Тейлър, заради приликата с актрисата и споделената страст по бижутата, Патриция оставя на историята и следния цитат:

Предпочитам да страдам в Ролс Ройс, отколкото да бъда щастлива на колело.

Противоречива и силна личност, която ще бъде изиграна от една не по-малко оспорвана и коментирана актриса и певица. Дали ще успее Лейди Гага да пресъздаде всеки нюанс от лудостта на една влюбена жена? 

Ако можех да видя Маурицио само още веднъж, щях да му кажа, че го обичам, защото той е човекът, който е имал най-голямо значение в живота ми. За съжаление знам, че той би отговорил, че не е взаимно.

Предстои да видим.

Патриция с двете си дъщери на погребението на Маурицио

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция