Балет „АРАБЕСК” с премиера в Театър Азарян

Гледаме „Youth “Awake” с хореограф - Мириам Енгел и „Следобедът на един фавн” на хореографа Мила Искренова.

Зрителите в Театър Азарян ще могат да се насладят на съвместна вечер на Балет "Арабеск” и израелската хореографка Мириам Енгел. Световното танцово изкуство ще се пренесе на 02 ноември 2019 г. от 19:00 ч. на театралната сцена в НДК със спектакъла "Следобедът на един фавн” на хореографа Мила Искренова и "Youth “Awake” с хореограф - Мириам Енгел. 

На сцената на Театър Азарян премиерно ще бъде представен спектакълът "Youth “Awake”, в който Енгел ще създаде фантастичен свят с физическа и емоционална дълбочина, за да въздейства по уникален начин на своята публика. 

Творческата биография на Мириам Енгел включва произведения, които се характеризират с личен, колоритен и уникален език и дизайн, базирани както на съвременни техники, така и на театрални методи. Хореографиите ѝ вълнуват публиката по деликатен, но безкомпромисен начин. Без предразсъдъци. И засяга съвременни въпроси за идентичността и индивидуалността. 

В спектакъла "Следобедът на един фавн”, наред с музиката от всеизвестния прелюд, се използват композиции за сиринг флейта на френския композитор Дебюси, сочен за един от основоположниците на импресионизма в музиката. Използвана е още едноименната поема на Стефан Маларме, рецитирана на френски. 

Хореографията на Мила Искренова интерпретира основните иновативни принципи, заложени в хореографията на легендарния руски балетист, с полски произход Вацлав Нижински – разработки на антични изображения и скулптури, силна изобретателност и поетичност. 

Декорът и костюмите са по идея на Мила Искренова и Боряна Сечанова – консултант по визията на представлението. Музилен консултант е Весела Цанкова.  

Събитията са част от концепцията на Балет "Арабеск” за сътрудничество между български и чужди творци в областта на съвременния танц.

бюлетин

още реакция