Добрата музика на есента: "Little Alien" е новият албум на Мирослав Иванов

И идва точно навреме за студените нощи.

Мирослав Иванов представя своя трети самостоятелен албум с концерт на 17 октомври в София Лайв Клуб. Името на изданието е “Little Alien” и включва 9 авторски композиции, с участието на музикантите Евден Димитров (бас), Стефан Горанов (барабани), Живко Василев (кавал) и Skiller (beatbox). Визуалната концепция обложката и сценографията на промоцията е от Polina Gerasimova от “Poliforma”.

Новият албум на Мирослав Иванов е една съвременна музикална еклектика, в която са преплетени рок елементи с джаз импровизации, фолклорни мотиви, блус звучене, електронен бийт и бийтбокс.

“Little Alien” е резултат от умението да бъдат смесени на пръв поглед несъвместими стилове и изразни средства за създаването на един “лиричен и космически” музикален албум, както самият той определя своето ново издание.

Миро е един от открояващите се съвременни музиканти в България с фино и многопластово отношение към китарата и композицията. Дългата му история включва поп, рок, фюжън и джаз проекти. Соловите му албуми обаче нямат стилово ограничение. Основната идейна линия винаги е била свързана най-вече със свободата на въображението.

На 17 октомври почитателите на Мирослав Иванов ще могат да чуят за първи път на живо пиесите от албума, а също и да се сдобият със собствен CD от лимитирания тираж, който ще се продава на място в деня на събитието. След премиерата, албумът ще бъде наличен също и в повечето дигитални музикални платформи. 

“Little Alien” е плавно продължение на предишните два албума на българския изпълнител, китарист и композитор. През 2013г. той представи дебютния си “Directions”, а през 2016 г. излезе “Circus” - и двата албума са записани с участието на музикантите Милен Кукошаров, Радослав Славчев, Росен Ватев, Димитър Карамфилов и Димитър Семов.

Освен с авторските си проекти, днес Мирослав Иванов свири с няколко известни български групи като “Обичайните заподозрени”, “Saint Electrics, “Metaformoza”, “Funkalero” и Графа live-band.

Повече за събитието може да откриете ето тук.

бюлетин

още реакция