Историята на Арета Франклин оживява на екран

„ГЕНИЯТ: АРЕТА“ е част от поредицата на National Geographic, чиято премиера ще бъде през 2020 година.

National Geographic, съвместно с Imagine Television Studios и Fox 21 Television Studios, анонсира, че носителката на награди "Тони“, "Еми“ и "Грами“, Синтия Ериво ("Хариет“, "Пурпурен цвят“) ще влезе в ролята на Арета Франклин в "ГЕНИЯТ: АРЕТА“ – новата част на поредицата "ГЕНИЯТ“, отличена с "Еми“. Предстоящият сезон ще представлява първата по рода си, изчерпателна поредица, получила оторизация да представи живота на световноизвестната Кралица на соул музиката. Снимките започват този ноември, а премиерата ще бъде излъчена през 2020 г. по National Geographic в 172 страни на 43 езика. 

Фотограф: John Russo©

Продукцията ще включва много от най-великите записи на Франклин, както и хитове от каталога на Warner Music, включително "I Never Loved a Man (The Way I Love You)“, "Chain of Fools“, "Don’t Play That Song“, "Since You’ve Been Gone“ и "Baby I Love You“. Освен това ще бъдат включени изпълнения на "I Knew You Were Waiting for Me“, "Freeway of Love“ и "Sisters Are Doin’ It for Themselves“. Ериво ще изпълнява много от песните от богатия репертоар на Франклин.                                                                                                                   

"Арета Франклин е мое вдъхновение още от детските ми години“, казва Ериво. "Нейната сила, страст и душа са осезаеми в неостаряващото музикално наследство, което е оставила след себе си. Тя е не само превъзходен артист, но и хуманитарист и борец за човешките права. За мен е чест, че имам възможността да пресъздам тази легендарна личност, да покажа мащаба на нейното същество, нейната човечност и нейния неповторим талант. Всичко, което знам и което съм научила за гласа си, за неговата сила и способности, е повлияно от Арета Франклин. Чувствам се привилегирована и много се вълнувам от факта, че съм част от продукция, която представя гения ѝ.” 

"Синтия Ериво направо ме отнесе! Не само заради това, че е изключителна, истинска звезда, но и с душевността си. Като музикален артист, в нея се усеща невероятна дълбочина“, казва Браян Грейзър. "Синтия е идеалнят човек, който да пресъздаде искрената човешка история, стояща зад гения на Арета.“ 

Племенницата на Франклин, Сабрина Оуенс, казва –

"Фактът, че "ГЕНИЯТ“ почита Арета, затвърждава по чудесен начин значимостта на наследството ѝ, а Синтия Ериво е изключителен талант с невероятен глас.“

"Изключително талантливата Синтия Ериво е мечтаният избор за ролята на музикалния гений Арета Франклин”, казва Каролин Бърнщайн, изпълнителен вицепрезидент, игрално съдържание и документални филми на National Geographic. "След изключителната ѝ игра в "Пурпурен цвят“, отличена с "Тони“, и образa ѝ в предстоящия филм "Хариет”, нямаме търпение да видим пламенното изпълнение на Синтия в ролята на Кралицата на соул музиката.“ 

Ериво е актриса, отличена с "Тони“, "Еми“ и "Грами“. Изгрява на сцените на Уест Енд и Бродуей в "Пурпурен цвят“ и стремглаво превзема големия екран. Следващата роля на Ериво е във филма на  Каси Лемънс "Хариет“, в който дава живот на легендата Хариет Тъбман на голям екран. На малкия екран, тя участва в сериала на НВО "The Outsider“ по едноименния роман на Стивън Кинг. Ериво участва заедно с Дейзи Ридли и Дейвид Ойелоуо в адаптирания sci-fi трилър "Chaos Walking“ на режисьора Дъг Лайман и във филма на Джон Ридли "Needle in a Timestack“, заедно с Орландо Блум, Фрида Пинто и Лесли Одъм, Мл. Освен това, Ериво е изпълнителен продуцент и звезда в музикалния прочит на Warner Bros. на американската приказка на "Rip Van Winkle“.   

"ГЕНИЯТ“ пресъздава завладяващите истории на най-гениалните иноватори, разкрива изключителните им постижения, както и страстните им и сложни лични отношения и връзки. Третият сезон на антологичната поредица ще ви представи Арета Франклин – нейния музикален гений и несравнима кариера. Ще ви запознае и с неизмеримото въздействие и трайно влияние, което тя оказва върху музиката и културата по целия свят. Носителката на "Грами“ Франклин е била брилянтна госпъл изпълнителка и борец за граждански права. Смятана е за една от най-великите певици за последните 50 години и в кариерата си е печелила безброй награди и признания. 

Без да знае как да чете ноти, Франклин сама се учи да свири на пиано. На 12 години започва да записва песни и да пее госпъл с баща си. Подписва първия си договор с Columbia Records на 18 години. През 1966 г. се мести в Atlantic Records, с които записва повечето си емблематични песни. През 1979 г. започва нейното 40-годишно приятелство и партньорство с Клайв Дейвис, който продуцира много от хитовете ѝ, включително най-признатата и най-продавана нейна песен "I Knew You Were Waiting (For Me),“ в дует с Джордж Майкъл. Легендарната изпълнителка е една от най-продаваните певици в световен план за всички времена. Над 75 млн. плочи са продадени по цял свят в рамките на кариерата ѝ. Гласът ѝ е определен за "природен ресурс“ от родния ѝ щат Мичигън. 

Сюзън-Лори Паркс, носител на наградата "Пулицър“, сценарист на "Topdog/Underdog“, е изпълнителен продуцент и режисьор на "ГЕНИЯТ: АРЕТА“. Imagine си партнира с Warner Music Group за третия сезон на поредицата, за който отново изпълнителни продуценти са Грейзър, Рон Хауърд и Франси Калфо от Imagine. Легендарният продуцент Клайв Дейви и председателят и изпълнителен директор на Atlantic Records, Крейг Калман, също са изпълнителни продуценти. В ролята на изпълнителни продуценти се завръщат: Кен Билър ("Геният: Айнщайн“, "Геният: Пикасо“), Джиджи Прицкер, Рейчъл Шейн (MWM Studios) и Сам Соколов (EUE/Sokolow). Даяна Сон се присъединява като изпълнителен продуцент. Ана Кълп от Imagine ще бъде продуцент, редом с Питър Афтърман. 

National Geographic, компанията зад филма, носител на "Оскар“ и 7 награди "Грами“, "Сам на скалата“, представя първия сезон на "Геният“ през 2017 г. В поредицата участва Джефри Ръш, като гениалния учен Алберт Айнщайн. Билър е и създател и шоурънър на продукциите, носители на множество награди "Еми“- "Геният: Айнщайн“ и "Геният: Пикасо“. Общо печели 10 номинации за "Еми“ за двете продукции, както и номинации за "Златен глобус“ и за награда на SAG за Джефри Ръш. Втори сезон на продукцията, "Геният: Пикасо“, е начело с Антонио Бандерас в ролята на прочутия испански художник и повтаря успеха на предходния. Завоюва седем номинации за награда "Еми“, от които печели две награди, както и номинации за "Златен глобус“ и за награда SAG за Бандерас.  

бюлетин

още реакция