Ако се чудите какво да гледате, заложете на „Мистериите на Мис Фишър”

Една от най-известните криминални костюмни драми от Австралия получава своя филмова версия.

А ние ви разказваме повече за нея и споделяме какви ни каза един от основните й актьори –  Нейтън Пейдж.

"Мистериите на мис Фишър” е от онези сериали, които, ако обичате добрите стари мистерии, ще ви харесат от първия път. 

Шоуто е дело на австралийския канал ABC и стартира своето излъчване в началото на 2012 година. Освен това е една от най-успешните и най-скъпи продукции на канала. Поредицата е адаптация на криминалните романи на австралийската писателка Кери Грийнууд, които започват да излиза още през 1989 година. Действието ни пренася в началото на миналия век, някъде през 20-те години, в красивия Мелбърн, където в центъра на историята е младата и своеволна Франи Фишър – първата жена, позволила си да иска и да стане частен детектив. 

Снимки: Epic Drama

Редом до нея, рамо до рамо в смелите приключения, каквито може да има само една жена детектив, стои екранният й партньор – главен инспектор от полицията в Мелбърн, който е пълната й противоположност – детектив Джак Робинсън. В двете главни роли гледаме чудесните Еси Дейвис и Нейтън Пейдж. Между двамата има великолепна химия на екран, която се разстила като облак дим в рамките на три сезона и ще продължи да радва феновете във филм, който актьорите доскоро снимаха. 

Самият Нейтън Пейдж споделя:

"Еси е страхотна. Тя е изключително умна и много забавна жена. Защото е много важно да имаш хубава връзка с партньора си на екран. Непрекъснато чуваме онези ужасни истории за хора, които се мразят, но трябва да работят заедно. Най-страхотното нещо в нея е фактът, че е запазила онова детско чувство в себе си. В професията на актьора има няколко фази – трябва да вършиш интелектуалната част, после физическата част и има момент, в който трябва да се отпуснеш, да спреш просто да запаметяваш реплики. Защото онова, което си направил, вече не е твое, трябва да го пуснеш, не го притежаваш. И Еси прави това толкова добре. Тя е страхотен актьор и човек.“

След първия епизод на телевизионната мистерия, който е пробен, следват още 12 такива, всичките по час и половина, в които зрителят се пренася в ерата на джаза, скъпите имения, мистериите. Old school криминална мистерия, в която няма, специални ефекти или специални машини, а най-доброто оръжие на една жена-детектив е пистолет със седефена ръкохватка. Шоуто е прекалено скъпо и след 3 сезона е прекратено за кратко. Феновете обаче настояват за още. Затова екипът се включва в мащабна кампания и благодарение на зрители и продуценти успява да събере нужната сума за направата на филм, чийто снимки стартираха миналия юни в Мелбърн. 

Точно започнах да чета сценария, който е наистина страхотен и е доста различен от онова, което сте гледали до момента. Диалогът е страхотен! На финала на сезон 3 в сериала, мис Фишър заминава за Англия с баща си. Така че, чисто сюжетно, първо отиваме там и после се връщаме обратно в Австралия. Но по-голямата част от действието този път се случва извън Австралия, в Палестина и в Лондон. Но на финала имаме и няколко сцени в Мелбърн.

Умен, забавен, премерен, с добър диалог и прекрасни актьори, "Мистериите на мис Фишър” е сериал, перфектен за дългите нощи и за любителите на мистерии. Към Еси Дейвис и Нейтън Пейдж се присъединяват и актьорите Хю Джонстън-Бърт, Ашли Къмингс, Травис МакМахън и Антъни Шарп. Всички те правят този остроумен и хубав сериал още по-приятен за гледане и слушане. След дълго чакане "Мистериите на мис Фишър” може да гледате и у нас по канал Epic Drama. Всички сезони са достъпни и всеки желаещ може да ги види, докато дойде време и за филма. Той пък се очаква в края на тази година. 

Снимки: Epic Drama

Сериалът носи носталгичното чувство на добрите мистерии на Агата Кристи и Артър Конан Дойл, затова го препоръчваме на всеки, който обича чая си силен, смел и добре подсладен с арсеник.

Снимки: Epic Drama

бюлетин

още авангарт