Скитникът Лени Кравиц

И защо според него фотографията е начин да запазиш мига.

Този път няма да говорим за музиката му, нито за великолепните концертни изпълнения, които звучат съвършено като студен запис, дори няма да споменем невероятния начин, по който успява да изпълни и най-голямата зала, и най-големия стадион. Днес на фокус ще е един друг талант на Лени Кравиц - а именно умението му да запечатва изплъзващия се момент. С помощта на безупречна Leica, небрежно висяща на врата му.

Любовта на Лени Кравиц към фотографията започва още през детството му, благодарение на баща му, фотожурналист, отразяващ войната във Виетнам. Малко след като Лени навършва 21 години, получава  ценен подарък, който е началото на любовната му връзка с визуалните изкуства. 

Играех с фотоапарата на баща ми, но нямах никаква представа как да го използвам. Привличаше ме, особено дизайнът. По-късно, когато започнах да ставам популярен, имах щастието да се запозная с невероятни фотографи като Марк Селиджър. Обичах просто да ходя в студиото му и да го наблюдавам. Сякаш правеше магия.

Идеята да превърне хобито си в нещо по-професионално се ражда на червения килим. Просто вади апарата и започва да прави снимки, точно като стотиците фотографи наоколо. Кадрите стават достатъчно добри, за да бъдат събрани в книга, а след това и показани на изложба. Годината е 2015, "Flash" прави фурор, а Leica пуска на пазара лимитирана серия фотоапарати, чийто дизайн е дело на Кравиц.

Камерата носи името "Correspondent" и на пръв поглед сякаш е била използвана поне 20 години: има следи от ръжда и леки драскотини. Кравиц посвещава 125-те модела на баща си, а цената на един фотоапарат е около 25 000 долара.

 

Тази година Лени Кравиц отново си партнира с Leica. Споделя, че фотографията за него е като капсула на времето, начин да запазим момента жив. Новият модел носи името "Drifter" M Monochrome и е отражение на сегашното състояние на певеца: винаги търсещ ново място, нов миг, ново предизвикателство. 

Аз съм скитник. Такъв е животът ми откакто съм на 15, когато напуснах дома си. Винаги съм на път. И често гледам света в черно-бяло. Така всичко ми изглежда по-истинско и някак вечно.

Новият модел на Leica e истинско колекционерско бижу. Веган кожа, наподобяваща змийска, открита от Стела Макартни, изключителни детайли на корпуса, тяло, третирано със специална сепия боя. Цената "Drifter" M Monochrome е 23 000 евро.

Да, това съм аз. Моят вкус, моята естетика. Това е фотоапарат за рокендрол номади.

бюлетин

още авангарт