Любов за среброто в косите

Да бъдеш модел на 45? Възможно е. И е много красиво.

90/60/90 ли е красотата? А симетрия ли е? Има ли възраст и име? Понякога е хубаво да си припомняме, че изящността няма срок на годност и никога в живота не е късно за eстетика, вдъхновение и цветове.

И докато Холивуд усилено се опитва да скрие възрастта зад фалшиви скули и повдигнати вежди, в Русия откриваме модна агенция, която разказва с вдъхновяващи фотографии приказка за истинската неподправена красота. Тази, която с гордост носи бръчките си и обича среброто в косите си.

Всичко започва с експерименталния фотографски проект на Игор Гавар. С обектива си улавя стила на хора, които са на възраст между 45 и 85 години. Публикува ги в блога си и с това показва на света колко много щастие, вдъхновение и мотивация може да има в сребърните коси, дълбоките околоочни бръчки и мъдростта в погледа. Фотографът твърди, че за него този проект е “красота, абсурд, откровеност”. Днес първоначалната идея е добила мащабите на голяма агенция, носеща симпатичното име Олдушка (Oldushka). Елегантната концепция продължава да включва естетическа и изтънчена борба с клишетата и предразсъдъците. Е, изглежда, че Олдушка печели тази битка.

Показваме ви едни от най-любимите ни модели. 

 

 

 

бюлетин

още авангарт