Когато мини-сериалът е по-привлекателен от кино залата

Мини-сериалите, които ще направят зимните нощи по-приятни.

Студ, мъгла или сняг могат да ви попречат да стигнете до залата с големия екран, но за тези заглавия няма нужда да излизате от вкъщи, за да им се насладите. Представяме си няколко мини-сериала, които са по-скоро по-дълги филми, които си заслужават да им посветите между осем и десет часа от живота си. Можете да изберете между сюжетите за успешен писател, обвинен в убийсто, млада актриса, вербувана за шпионин, бивш военен, нает да предотвратява терористични атентати, служителка на затвор в сексуална връзка с убийци или мрежа от интриги по време на Втората световна война. 

ИСТИНАТА ЗА СЛУЧАЯ “ХАРИ КУЕБЪРТ” 

Романът на Жоел Дикер се чете на един дъх. Историята е за писател, който е обвинен в убийството на 15-годишната си любима в малко американско градче и единствения, на когото разчита е младото му протеже от университета. Разказана страхотно в книгата, читателят веднага си представя как би изглеждал Хари Куебърт или младият му спасител и колега Маркъс. Екранната версия на историята е направена изцяло със съдействието на самия Жоел Дикер, в главната роля е познатият като д-р Макдрийми от “Анатомията на Грей” – Патрик Демпси, а режисьор на десетте епизода е легендарният Жан-Жак Ано.  И абсолютно не разочарова! Отначало до край сериалът притежава съспенса, който носи и романът, сценарият се придържа доста близо до книгата, а Патрик Демпси определено е изключително подходящ. Както е и Бен Шнетцер в ролята на Маркъс Голдман. Със сигурност обаче започнете с книгата, историята си заслужава да се усети и по двата начина!

THE LITTLE DRUMMER GIRL

Първата причина да започнете да гледате този мини-сериал е актьорския състав или по-точно “впечатляващия във всичко” Майкъл Шанън и “красивия до припадък” Александър Скарсгард – още в първи епизод можете да го видите без дрехи на плажа! По романа на майстора на шпионския трилър Джон Льо Каре, историята започва с взривяването на бомба в куфар в къщата на аташето на Израел в Западна Германия. Екип от израелски агенти, сред които Шанън и Скарсгард, вербуват млада английска актриса (Флорънс Пю) да проникне палестинската организация, която те смятат е отговорна за взрива.

  

BODYGUARD

Кой не обича Роб Старк и има ли някой, на когото да не му липсва в последните сезони на “Игра на тронове”? Актьорът Ричард Мадън се завръща на малкия екран в ролята на кариерата си в супер успешния сериал “Bodyguard”. Той е Дейвид Бъд - бивш военен, който страда от посттравматичен стрес, бракът му се е разпаднал, все още е влюбен в жена си, вижда двете си деца от време на време и е нает от британските служби да пази държавния секретар на Великобритания, което съответства на министър в правителствата на други държави.  Секретарят в случая е дама Джулия Монтагю, която се държи ужасно с повечето хора около нея, но Бъд печели уважението й след като става ясно, че именно той вече има предотвратен терористичен атентат зад гърба си. Историята между двамата става по-сложна и дълбока, а опасността срещу живота на Джулия все по-истинска. Сериалът, който се излъчваше само във Великобритания в началото, бързо беше закупен от Нетфликс, след огромния му успех.

 

БЯГСТВО ПО УЧЕБНИК

За този сериал има няколко интересни факта – първо, направен е по истинска история, второ, има звездно актьорско присъствие – Бенисио Дел Торо, Патриша Аркет и Пол Дейно и трето, режисьор е Бен Стилър. Историята е за омъжена служителка в затвор, която има  сексуална връзка с двама от затворниците и им помага да избягат. И двамата са убийци с доживотни присъди. Патриша Аркет е впечатляваща в ролята на отегчена, занемарена жена, която избира грешните забавления в заснеженото градче Данемора, където се развива действието. Тя учи затворниците да шият и жадно ги наблюдава всеки ден. “Бягство по учебник” се излъчва по HBO. 

ПОДВОДНИЦАТА

За премиерата на този сериал ви разказахме от първо лице, но отново ще споменем качествата му, тъй като новите епизоди продължават да разкриват нови части от взаимоотношенията на героите му. Вдъхновен от оригинала на Волфганг Петерсен от 1981 година и романите, “Подводницата” развива освен история в морето и такава на сушата. Много интриги, сложни човешки взаимоотношения и герои със собствени цели се преплитат в тази история по време на Втората световна война. Начело на актьорския състав са Том Влашиха, Вики Крийпс, Лизи Каплан, Винсент Картрайзър и Рик Окон, можете да го гледате по Epic Drama.  

бюлетин

още авангарт