Специално за АртАкция: Архивът с рисунки на Боб Дилън

Произведенията му могат да бъдат видяни в Halycon Gallery, Лондон.

С над 110 милиона продажби и Нобелова награда, Боб Дилън продължава към следващото предизвикателство. Изложба на ръкописи и скици в Halycon Gallery в Лондон, която може да бъде видяна до края на ноември.

И въпреки че в речта си при получаването на Нобел за литература Дилън отбеляза, че песните му са създадени да бъдат изпяти, а не прочетени, голяма част от текстовете му са написани на ръка и приканват почитателите на артиста да останат насаме с творчеството му и да го погледнат на него като на малка книга-шедьовър. АртАкция получи специално архива на произведенията на Боб Дилън и предоставя на читателите си тази възможност.

Най-забележителни, разбира се, са скиците, които придружават текстовете, голяма част от тях написани в съвсем друго време, през 60-те. Тогава още Боб Дилън дори  не е направил голямия стилов скок от фолк към рок и именно дистанцията на времето прави разсъжденията на певеца още по-вълнуващи. При много от миниатюрите Боб Дилън е абсолютно буквален и се придържа към заглавието на самата песен (“Knockin’ On Heaven’s Door”, “Ballad of a Thin Man”), но интерпретациите му на “Mr. Tambourine Man” и Like a Rolling Stone”, например, са съвсем отделни от песните произведения.

А новата колаборация, която предстои за Боб Дилън, е с любимия на АртАкция режисьор Лука Гуаданино, който ще пренесе албума “Blood on the Tracks” на големия екран. 

 When I Paint My Masterpiece

All I Really Want To Do

Forever Young

Lay, Lady, Lay 

 Just Like A Woman

 Knockin on Heaven's Door

Desolation Row

 Tangled Up In Blue

 Mr Tambourine Man

 Blowin' In The Wind

 Like a Rolling Stone

Love Minus Zero No Limit

 It's All Over, Now Baby Blue

 

бюлетин

още авангарт