La grande bellezza

Най-добрият стрийт стайл от Седмицата на модата в Милано.

Седмицата на модата в Милано е едно от най-хубавите събития, които градът може да предложи. Вървиш по улиците на този град, който не прилича на останалата част на Италия (по нищо, наистина!), и единственото, което виждаш, е красота. Феерични създания, които сякаш се носят, летят и не стъпват по земята. И са толкова стройни, че като че ли главата им е от звезди. Ако срещнеш момиче по халат и високи токове, значи е Седмицата на модата. Ако попаднеш на група 14 годишни руси момичета, говорещи италиански с руски акцент, значи най-вероятно са се запътили към следващото ревю. Ако се обръщаш след мъже, после след жени и после отново след мъже, значи най-вероятно работят в модния бизнес и едно от най-големите признания за вкуса им е това да бъдат уловени от окото на някой известен моден фотограф.

Градът се превръща в най-горещото място в Европа и пулсира като краката на уморените от обикаляне и снимки моделки. Единственото, което има значение, е Нейно величество Модата. Колкото и повърхностно да звучи на всички уморени от този безспирен и устремен моден полет жители на Милано (които с досада съобщават "Beh, sì, e la settimana della moda), всички я обичат. Никой не бяга от красотата. А през септември тя е навсякъде.

Притежаваш рокля, която винаги си се срамувала да облечеш, защото е прекалено екстравагантна? Сега е моментът. В Милано можеш да облечеш всичко. Стига да го носиш със самочувствие и с хубава коса. И да можеш да тичаш на висок ток по павираните улици. Това го умеят до съвършенство. По някакъв магически начин успяват да карат червена Vespa на убийствено високи обувки и с къса рокля или пола. Ако можем да си подарим някаква вълшебна частица от въздуха на този моден град и да я затворим в стъкленица, за да след това я пуснем да живее тук, в България, то това би била смелостта. И онова невероятно, страхотно чувство, че първо се обличаш за себе си. И никой няма да се обърне след теб с изненада и негодувание. Напротив. Най-много да попаднеш на страниците на Vogue. 

 

бюлетин

още авангарт