Да рисуваш музика vol.3: рубриката на Borislavawillnevermadeit

Какво се случва в главата на илюстраторите, докато слушат хубава песен?

Време е за рубриката на Борислава Караджова (Borislavawillnevermadeit). В собствената си музикална колонка Борислава ни представя нови артисти, които я вдъхновяват и я карат да рисува по музика. А АртАкция винаги е искала да разбере какво провокира илюстраторите да застанат пред белия лист. Днес Борислава ни представя Mahalia. Повярвайте ни, ако искате още лято, просто си я пуснете на слушалки...

Photos credits: Mary-Jane Gotidoc

Photos credits: Mary-Jane Gotidoc
 

Mahalia е изборът ми за предишния месец и е за всички, които все още не са я чули. Тя е и изборът ми за плажна музика за 2018.Чил е, има и страдалчески песни и цял албум от 2016, озаглавен “ Diary of Me”, супер акустичен, за разлика от новите й неща, които ме запознаха с нея. Нарича се “lover of love”. И се чувства абсолютно добре с това да я нараняват, за да пише. Хм, ок. Разбрах за нея след като пя в Colors Berlin.

Позаинтересувах се повече за нея след като чух “ I wish I missed my ex”. Когато накрая на 2018 Spotify пуснат класациите за най-слушано парче, сигурна съм, че тази песен ще оглави цялата моя класация. Знам, че го казвам за всяка следваща песен, но когато излезе видеото, направих същото и с Youtube.

Винаги всички пеят колко са наранени и все се питат защо така се е случилo. Е, Mahalia обръща ролите, защото когато не се интересуваш от някой, не те е грижа дали ще ти пише днес или няма да се сети. Залага на скейтъри в клипа, което е препратка към “Drop” видеото на Rharcyde’s classic, режисирано от Spike Jonze. Режисьор на видеото е Andrew Litten, който наема дори лингвист, който да научи Mahalia да изпее песента си наобратно само защото е супер фен на Spike Jonze. 

 

бюлетин

още авангарт