Любов на снимачната площадка

Най-известните двойки, чиято любов е започнала по време на снимки.

Станислава Айви откри вдъхновението за тази статия благодарение на компанията на NESCAFÉ® Dolce Gusto®. 

Талантливите и креативни личности в повечето случаи са белязани от много страст във всичко, което правят. Любовният им живот не прави изключение. А колко време държи страстта, разпалена на снимачна площадка и дали голяма любов е равна на тежка раздяла, това вече е по-индивидуално. Разказахме ви по различни поводи за лудата любов на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем, Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън, както и Голди Хоун и Кърт Ръсел, но ето и няколко други емблематични влюбвания между “камера работи, екшън”.

Хъмфри Богарт и Лорън Бакол започват връка през 1944 година по време на снимките на “To have and have not”. Тя е на 19 години, той е с 25 години по-голям и е женен за третата си съпруга. Бакол става четвъртата такава, а двамата са нарицателно за изпепеляваща любов от пръв поглед. Двамата имат четири филма заедно, две деца и безброй символи на любовта си. Лорън има доста връзки и още един брак, но любовта която я белязва, е Боги.

   

Други две кино легенди – Катрин Хепбърн и Спенсър Трейси се срещат през 1942 година на снимачната площадка на “Жена на годината”. Оттогава се смята, че датира и тяхната романтична връзка, както и успешното им сътрудничество на екрана в цели девет филма. Трейси, който е женен по това време, така и не се развежда с жена си, но живее с Катрин и от време на време посещава децата си. 

Самата Катрин има развод зад гърба си, преди да срещне актьора. Връзката им е публична тайна, без официално да е обявена. Легендата на Холивуд Катрин Хепбърн доживява до достолепните 96 години. Партньорството им във всяко едно отношение е било истинско и вълнуващо. 

Голяма любов за цял живот е и тази на Пол Нюман и Джоан Удуърд. Те започват връзката си по време на снимките на “Дългото горещо лято” през 1957 година, женят се на следващата и остават заедно до смъртта на Нюмън през 2008 година. 

Джоан казва, че са били приятели преди да започнат връзката си и това много им е помогнало, а Пол Нюмън, идол на милиони жени по света, е известен с цитата си “защо бих се изкушил от хамбургер навън, когато имам истински стек вкъщи?”, визирайки потенциални забежки. Двамата актьори са символ на чиста и истинска любов, имат три деца заедно, на които тя продължава да се радва днес на 88 години.

Сред по-скорошните холивудски легенди, влюбили се на снимачна площадка, са връзките на Ким Бейсинджър и Алек Болдуин, Том Круз и Никол Кидман и Кира Седжуик и Кевин Бейкън. Единствено последните са заедно и до днес. Бейсинджър и Болдуин се запознават през 1990 година, играейки любовници във филма “The Marrying Man”. Женят се три години по-късно, ражда се дъшеря им, а през 2002 година се развделят. Години по-късно днес и двамата имат прекрасни отношения с дъщеря си Айрланд, а Болдуин има още четири деца с йога инструкторката Хилария. 

Никол Кидман и Том Круз са малко по-особена история за любов. Срещат се на снимачната площадка на филма “Гръмотевични дни” през 1989 година, когато Никол е къдраво австралийско момиче, дошло да покорява Холивуд. Това в последствие се случва и макар никой да не отрича огромния й талант, бракът й с Том Круз дава силен тласък на кариерата й. Двамата осиновяват две деца и се разделят през 2001 година след като завършват снимките на последния филм на Стенли Кубрик “Широко затворени очи”. 

Когато Кира Седжуик и Кевин Бейкън се срещат на снимачната площадка на филма “Lemon Sky”, Бейкън знае, че това е неговата жена. Женят се през 1988 година, имат две деца заедно и са безкрайно симпатични в това постоянно да изразяват любовта си един към друг без да спират да се обичат и до днес.

 

Няколко други много обичани холивудски двойки, чиято любов се пренесе в живота са Алисия Викандер и Майкъл Фасбендър, Райън Гослинг и Ева Мендес, Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли, Сара Мишел Гелар и Фреди Принз Младши и Джена Дюан и Чанинг Тейтъм. 

Режисьорът Дерек Сианфранс е пряко отговорен за любовта между Алисия и Майкъл, както и Ева и Райън, защото са се случили по време на два от филмите му – “Светлината между океаните” и “Мястото отвъд дърветата”. И двете двойки са известни с това, че не обичат публичност в отношенията си. Първите двама се ожениха тайно миналата година, докато Ева и Райън имат вече две деца и доста рядко се появяват заедно.  Актьорът беше трогателен в обяснението си в любов към половинката си на наградите “Златен глобус” миналата година, когато спечели приза за най-добър актьор. Предишната му голяма любов отново беше с колежка на снимачната площадка – Рейчъл Макадамс, с която бяха заедно няколко години след филма “Тетрадката".

 

Michael Fassbender and Alicia Vikander in “The Light Between Oceans” (2016)????????

A post shared by I Love Cinema (@olive.cinema) on

Изключително красивите Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли се запознават на снимачната площадка на посредствения филм “Зеленият фенер” и започват да се виждат малко след това. Връзката им освен голяма любов се оказва и много положителна върху кариерите им. Попадат на заглавия, които доказват, че и двамата могат да играят, не само да са много красиви, имат две прекрасни дъщери и невероятно чувство за хумор един към друг, което често показват в социалните мрежи за радост на милионите си последователи.  

Сара Мишел Гелар и Фреди Принз Младши се запознават по време на снимките на тийн хита “Знам какво направи миналото лято” през 1997 година, но започват да излизат заедно чак през 2000 година. Две години по-късно се женят, имат две деца и са заедно и до днес, без да обръщат прекалено внимание на кариерите си, които са изместени от любовта им към семейството. Последната звездна двойка в този списък, за съжаление, наскоро обяви раздялата си. Двамата секси актьори с невероятни танцови умения – Чанинг Тейтъм и Джена Дюан, се запознават на снимачната площадка на филма “Step Up” през 2006 година и се женят три години по-късно. Страстта им един към друг впечатлява феновете по целия свят, които ги обожават като двойка. Ражда се и дъщеря им Евърли, но идва и раздялата преди няколко месеца. 

Оказва се, че понякога актрисите се влюбват и в режисьорите си, не само в партньорите си. Британецът Пол Андерсън покорява актрисата Мила Йовович по време на снимките на първия филм от поредицата “Заразно зло” през 2002 година. Заедно и до днес, двамата имат още няколко филма от поредицата и две дъшери. Актрисата Хелън Мирън пък се запознава в режисьора Тайлър Хакфорд през 1985 година по време на снимките на “White nights”. Любовта им започва година по-късно, а едва през 1997 се женят. Но и до днес позират за снимки и пред камери като тийнейджъри, показвайки силните си чувства един към друг. 

кино Кан фестивал

бюлетин

още авангарт