Да рисуваш музика: рубриката на Borislavawillnevermadeit

Какво се случва в главата на илюстраторите, докато слушат хубава песен?

Срещаме се отново с Борислава Караджова (Borislavawillnevermadeit), една от най-талантливите илюстраторки, която, вярваме, не отстъпва по нищо на Малика Фавр и е въпрос на малко време, за да целият свят научи за нея. АртАкция обича предизвикателствата и именно затова поканихме Борислава да рисува по музика. Тя ще има своя собствена музикална колонка, в която ще ни представя нови артисти, които я вдъхновяват и я пренасят в други светове. За старт Борислава избра Clara Luciani. Ето какво казва за нея:

Първото, което видях, преди да си пусна нейна песен, беше обложката на албума. Като от ретро модно списание есен/зима, с изключително френско излъчване. 

В едно от интервютата, които прочетох, тя споделя, че се старае да се облича така, че облеклото ѝ да е винаги актуално. Определено успява. Муза е и на Алесандро Мишел (криейтив директорът на Gucci ). Първата песен, която си пуснах, беше “La baie”, която трябваше да чуя два пъти преди да разбера, че е кавър на Metronomy - “The Bay”. 

Клара е била вокалистка във френската група “La Femme”, а след това създава и дуото “Hologram”. Точно този опит в група я окуражава да се пробва със соло кариера.

Първият ѝ самостоятелен албум “Sainte-Victoire, чието име препраща към планините в Южна Франция, е албум за изживяната болка след приключила връзка. Kaто много артисти и тя се опитва да преодолее тъгата от раздялата чрез музиката си, но същевременно успява да остане позитивна и да гледа от светлата страна на нещата.

 

Не ни остава друго, освен да изпратим илюстрациите на Борислава директно на Клара. Влюбихме се във френския бретон на момичетата и замаха, с който веднага се пренесохме на друго място, с друга атмосфера. И доста ни се прииска да потанцуваме в Париж.

Нямаме търпение да видим всичко онова, което предстои между АртАкция и Борислава!

Малика Фавр Borislavawillnevermadeit

бюлетин

още авангарт