Непосилната пола на битието

Брад Пит за пореден път приканва мъжете да почувстват летния бриз.

С участието си в „Боен клуб“ през 1999 г. Брад Пит се превръща в олицетворение на традиционната мъжественост. Същата година холивудската звезда и Марк Селиджър провеждат фотосесия за Rolling Stone, където актьорът позира в множество къси рокли на пайети и цветни щампи, с огромни диамантени обеци и големи кръгли очила. Тази дръзка проява на „мъжкаря“ полага основите за мъжете в рокли. В интервюто, което придружава снимките, Пит заявява, че е искал да се представи като „алтернатива на съвременния живот“, а за избрания външен вид добавя:

Няма какво да говорим. Не можех просто да си седя там и отново да бъда хубавецът... Мисля, че тази рокля изглеждаше адски добре. В интерес на истината не знам какво, по дяволите, правех. Просто се чувствах добре.


Няколко години по-късно докато рекламира „Троя“ (2004), Пит предсказва, че полите ще се превърнат в модна тенденция за мъжете. Тогава заявява пред Vogue:

Мъжете ще носят поли до следващото лято. Това е моята прогноза и прокламация… Стремяхме се към реализъм, пък гърците тогава постоянно са носели поли.