Доза еротика от фотографите Мерт и Маркус

В новата книга на Taschen.

Изненадите от Taschen нямат край. Този път имаме удоволствието да разлистим, дори и онлайн, изключителната книга на фотографското дуо Мерт и Маркус, благодарение на които сме били свидетели на най-красивите портрети на Анджелина Джоли, култовите снимки със заешки ушички на Кейт Мос, на невероятните кампании на Miu Miu, Givenchy, Gucci и кой ли още не. Потапяли сме се в сексапилния свят на Жизел Бюндхен и сме стояли там с дни...

Над 300 фотографии на тандема, който за 25 години съвместна работа успя да промени модата, модната фотография и начина, по който света гледа на рекламните кампании, са събрани в новото издание "Mert Alas and Marcus Piggott"

Защото благодарение на Мерт и Маркус, на Марио Тестино, на Линдберг, на Демаршелие и Инес и Винууд, модната фотография отдавна е едно от най-трудните за усвояване изкуства. Ниша във фотографията, която е пълна с красота, но която може лесно да бъде занемарена при липса на достатъчно прецизност, въображение, усет към детайла.

Роденият в Турция Мерт Алас и Маркус Пиго, роден в Уелс, се срещат на парти. И както всички добри истории, тяхната започва съвсем случайно. Маркус моли Mерт за огънче и именно на това клише се крепи голямата страст към модата, която двамата споделят, както и цялата предстояща глава във фотографията, която написват заедно. Една цигара по-малко и нищо от великата красота нямаше да се случи. Три години по-късно двамата наемат лофт в Лондон, който превръщат в студио. Съвместният им дебют е публикуван в Dazed & Confused. Едва ли има по-добър старт от това.

Към днешна дата Мерт и Маркус имат огромна роля в изграждането на имиджа на Giorgio ArmaniRoberto CavalliFendiYves Saint LaurentLancôme. И факт, те снимат най-красивите жени. Онези, след които се пушат много цигари, разказват се истории и се снимат филми. Малко са фотографите, които се осмеляват така умело да си играят с цветовете и светлината. А за Мерт и Маркус това сякаш е по-естествено и от дишането.

При толкова много красота, думите са излишни. Оставяме ви в един по-приятен свят, пълен с много сексапил, еротика и истории за дописване.

Кейт Мос изложба Taschen

бюлетин

още авангарт