По следите на антракса

Помните ли атентатите с антракс? Научният трилър „Гореща зона: Антракс“ по National Geographic разказва непознати детайли от близкото минало.

Декемврийските вечери по National Geographic стават още по-вълнуващи. На 5 декември от 22 часа е премиерата на научния трилър "Гореща зона: Антракс“. Антологичната поредица с Тони Голдуин и Даниел Дей Ким пристига след първи сезон, който разказваше за епидемията от ебола и стана най-гледаният скриптиран сериал на канала. Мнозина от нас помнят новинарските заглавия и паниката, предизвикана от атентатите с антракс, но има много аспекти от това смразяващо и невероятно криминално разследване, които не са разказвани досега.

© 2021 20th Television

Историята

"Гореща зона: Антракс“ описва ожесточената борба и последвалата победа над една смъртоносната заплаха. Действието в минисериала се развива през 2001 година, когато Съединените щати са разтърсени от поредната безпрецедентна терористична вълна. Пликове, пълни с антракс, са изпратени до нищо неподозиращи жертви във Флорида, Вашингтон и Ню Йорк. Анонимната атака взима живота на петима души и предизвиква паника в цялата страна. Въпреки множеството фалшиви следи, екипът от учени и агенти на ФБР успява да стигне до изненадващ заподозрян.

© 2021 20th Television

Вдъхновена от действителни събития, поредицата проследява паралелните истории на Матю Райкър (Ким) и доктор Брус Айвънс (Голдуин). Райкър е агент на ФБР, специалист по микробиология. Той рискува кариерата си, за да убеди своите началници в немислимото: че 3 седмици след 11 септември Съединените щати отново са обект на атентат. Айвънс е блестящ микробиолог, който се замесва в издирването на убиеца с антракс пред 2001 г. и работи в близко сътрудничество с ФБР, за да разкрие кой стои зад писмата, докато нарастващото му безпокойство и параноя не водят до потресаващи открития.

Главните герои

В поредицата ще видим още специален агент Дани Торети (Доун Оливери), която е сред първите агенти, пристигнали на място след атентата с антракс в Капитолия, и е достатъчно корава, за да оцелее в мъжкия клуб на Бюрото; новака в Бюрото Крис Мур (Иън Колети) – наскоро завършил школата в Куонтико, нетърпелив да се учи от по-опитен агент; ветерана на ФБР Ед Копак (Дилън Бейкър), който усеща тежестта на дълга да раздаде справедливост от името на една ранена нация, след събитията от 11 септември; агента на ФБР Ерик Сайкс (Морган Кели) – арогантен агент, който обича да се подиграва на Райкър за неговия лов на "тайнствени биооръжия”; Шийла Уилис (Денис Лоутън) – лобистка на фармацевтична компания и гадже на Райкър, която преосмисля приоритетите си след 11 септември; доктор Саймън Кърц (Карлос Гонсалес-Вио) – колега на Айвънс в USAMRIID, който се оказва в непознати води, когато между учените, работещи в тесните помещения на биолабораторията, назрява подозрение; Джоди Хол (Ванеса Мацуи) – усърден учен от USAMRIID, смятана от мнозина за техен довереник, със зорък поглед към политическите и личните възгледи на хората около нея; кмета Руди Джулиани (Енрико Колантони), който се проявява като смел защитник на гражданите на Ню Йорк след атентатите от 11 септември; и уважавания журналист и водещ на NBC Том Брокоу (Хари Хамлин)  – уравновесеният и успокояващ глас на разума за нацията след 11 септември.

© 2021 20th Television
 

бюлетин

още авангарт